ΝΑΥΤΙΛΙΑ

12th Annual Capital Link Sustainability Forum: Μπορεί η βιωσιμότητα να υπερισχύσει της γεωπολιτικής;

Η Capital Link με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί στο:

 

“12th Annual Capital Link Sustainability Forum” με τίτλο «Can Sustainability Prevail Over Geopolitics – Μπορεί η βιωσιμότητα να υπερισχύσει της γεωπολιτικής;» το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, με φυσική παρουσία στο Grand Hyatt Hotel Athens.

 

Στη τρέχουσα συγκυρία, μετά την πανδημία και εν μέσω του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία, τη ραγδαία κλιματική αλλαγή και τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για ταχύτερη εφαρμογή της κλιματικής ουδετερότητας με την υιοθέτηση ταυτόχρονα μιας συμπεριληπτικής προσέγγισης για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση. Η ενεργειακή κρίση καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη υιοθέτησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ η ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG (Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης) στις στρατηγικές των επενδυτών ισοδυναμεί με επιχειρηματική ανθεκτικότητα και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην πορεία ανάπτυξης τους. Για να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια αυτή απαιτούνται συνεργατικές ενέργειες από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

 

ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Το 12ο Annual Capital Link Sustainability Forum με τη συμμετοχή ανώτατων εκπροσώπων από την κυβέρνηση, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, θα καλύψει όλα τα καίρια ζητήματα και πρωτοβουλίες που συντελούν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τον Κοινωνικό και Οικονομικό Μετασχηματισμό, τον τρόπο με τον οποίο ο ιδιωτικός τομέας και το Κράτος μπορούν να ενισχύσουν αποτελεσματικά τις δυνατότητες και τους πόρους τους με σκοπό την επίτευξη του κοινού στόχου, που δεν είναι άλλος από την Βιωσιμότητα.

 

Με όραμα την επίτευξη βιώσιμης ευημερίας, σε μια δυσμενή διεθνή συγκυρία τόσο σε γεωπολιτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, το Συνέδριο δίνει το βήμα στους σημερινούς ηγέτες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και επικεντρώνεται στις προσπάθειες που καταβάλλουν κατά την εφαρμογή των στρατηγικών βιωσιμότητας σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων : Τράπεζες, Επιχειρήσεις, Επενδύσεις, Τεχνολογία, Ψηφιακό Μετασχηματισμό, Κατασκευές, Real Estate, Περιβάλλον, Ενέργεια, Υποδομές, σύμφωνα με την Ατζέντα του 2030 για την Βιώσιμη Ανάπτυξη.

 

Παράλληλα διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Ομογένειας παρουσιάζουν την συμβολή των Ελλήνων του εξωτερικού στην επιχειρηματική και οικονομική άνθηση της χώρας, κυρίως υπό τη προοπτική της εκτόνωσης των γεωπολιτικών συγκρούσεων.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ CAPITAL LINK SUSTAINABILITY FORUM

Τo Capital Link Sustainability Forum, κλείνει φέτος τα 12 – δώδεκα – του χρόνια έχει χαρτογραφήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη μετάβαση από την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη βιωσιμότητα στην Ελλάδα. Έχει αναδείξει την δραστική μεταστροφή και προσήλωση που επιδεικνύει η ελληνική επιχειρηματικότητα στη βιώσιμη ανάπτυξη, τις εναλλακτικές μορφές δράσης σε όλα τα στάδια παραγωγής που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους, τη διαφάνεια στην εταιρική διακυβέρνηση και την ανθρωπιστική ευαισθησία, και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους, που η οικονομική δυσπραγία επιβαρύνει τη λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και την ευμάρεια της Ελληνικής οικογένειας.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022- AGENDA- Εκδηλώσεις -Συνέδρια-Ψυχαγωγία - Piraeus365

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top