ΝΑΥΤΙΛΙΑ

WISTA HELLAS “Women in shipping Scholarship Serries” ALBA

Women in Shipping Scholarship Series:

Η πρωτοβουλία-θεσμός από WISTA Hellas και Alba που φέρνει… άρωμα γυναίκας στη Ναυτιλία

 

Ακολουθώντας την ιδιαίτερα επιτυχημένη παράδοση που ξεκίνησε από το 2006, η WISTA Hellas, το μεγαλύτερο δίκτυο γυναικών επαγγελματιών της ναυτιλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Alba Graduate Business School συνεχίζει τον θεσμό “Women in Shipping Scholarship Series”, προσφέροντας σε μία γυναίκα μία πλήρη υποτροφία για το Πρόγραμμα ΜΒΑ Ναυτιλιακών Σπουδών του Alba την ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, συνολικού κόστους 19.750 ευρώ, το οποίο καλύπτεται κατά 100% από την υποτροφία, είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για γυναίκες που αναζητούν σπουδές με προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, να αποκτήσουν ακαδημαϊκά εφόδια υψηλής ζήτησης και έτσι να εισέλθουν δυναμικά στον χώρο της Ναυτιλίας, ο οποίος πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο και, ειδικά για την Ελλάδα, είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας.

Η παρουσία των γυναικών στην Ναυτιλία ενισχύεται τα τελευταία χρόνια, κάτι που αποτελεί στόχο της WISTA Hellas, η οποία ενθαρρύνει την ίση εκπροσώπηση των φύλων σε θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων για την ελληνική ναυτιλία και το διεθνές εμπόριο.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υποτροφία λήγει στις 18.07.2022

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο https://campusweb.acg.edu/ICS/Admissions_ALBA/

Σημειώνεται ότι η τελική επιλογή της υποτρόφου θα γίνει από το Alba βάσει κατάταξης των υποψηφίων και σε συνεργασία με τη WISTA Hellas.

“Το Women in Shipping Scholarship Series έχει εξελιχθεί σε θεσμό τόσο για την ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και για τον κλάδο της Ναυτιλίας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενες γιατί αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο για την ενδυνάμωση των γυναικών και την ενίσχυση της συμμετοχικότητας στην ισχυρή ναυτιλιακή κοινότητα”, δήλωσε η Έλπη Πετράκη, Πρόεδρος της WISTA Hellas.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Alba, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Σπύρο Βουγιούς, Διευθυντή Alba Shipping Programs, στο e-mail: svougious@alba.acg.edu ή να επισκεφθούν τη σελίδα: mbainshippingprogram.

 

– // –

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ WISTA HELLAS

Η WISTA Hellas είναι το μεγαλύτερο δίκτυο γυναικών επαγγελματιών της ναυτιλίας στην Ελλάδα. Λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικό σωματείο από το 1993 και είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού WISTA International,με περισσότερα από 3.800 μέλη από 54 χώρες. Η WISTA Hellas αριθμεί περισσότερα από 350 μέλη, τα οποία κατέχουν καίριες θέσεις στις εταιρείες όπου εργάζονται και συμβάλλουν ενεργά στη λήψη αποφάσεων στην ελληνική ναυτιλία και στο διεθνές εμπόριο. Το Σωματείο προωθεί την ισότητα των φύλων και την ίση εκπροσώπηση σε θέσεις ευθύνης. Για την επίτευξη των σκοπών του παρέχει το πλαίσιο εντός του οποίου ενθαρρύνεται η δικτύωση και η ανταλλαγή επαγγελματικών απόψεων, πληροφοριών και εμπειριών μεταξύ των μελών του, ενώ στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τόσο εντός όσο και εκτός των κόλπων του Σωματείου. Επιπλέον, προωθεί τη δια βίου εκπαίδευση, ως μέσοεπαγγελματικής εξέλιξης και ανέλιξης των μελών του.

Μάθετε περισσότερα στο https://wistahellas.gr/el/wista-hellas-women-in-shipping/

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top