?>
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Έναρξη εγγραφών στα σεμινάρια του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων για το 2022-2023

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2022-23

 

Ο Σύνδεσμος Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων (HSA- HellenicShipbrokersAssociation) προχωρά στη διοργάνωση των επιμορφωτικών του πρακτικών Σεμιναρίων για 25η συνεχή χρονιά.

 

Τα Σεμινάρια του HSAέχουν βραβευθεί επανειλημμένα, και αφορούν όλους όσους έχουν τη διάθεση να δραστηριοποιηθούν ή ήδη δραστηριοποιούνται στα περί τη ναυτιλία επαγγέλματα, είτε είναι φοιτητές ή απόφοιτοι, είτε ήδη επαγγελματίες. Τα Σεμινάρια προσφέρουν συμπυκνωμένη πρακτική γνώση, που δεν είναι δυνατόν να ληφθεί από αλλού, επιλύουν απορίες, συμπληρώνουν κενά, και καλύπτουν όλα τα θέματα που άπτονται της σημερινής ναυτιλίας.

 

Ολοι ανεξαιρέτως οι Εισηγητές είναι έμπειροι επαγγελματίες του ναυτιλιακού χώρου, οι οποίοι έχουν τη φιλοδοξία να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους και να αναδείξουν νεότερα στελέχη, μέσω της διαρκούς ενημέρωσης, της καλλιέργειας διαπροσωπικών επαφών και της δια βίου εκπαίδευσης, διατηρώντας το γνωστικό υπόβαθρο των επαγγελματιών του χώρου σε ιδιαίτερα υψηλό ποιοτικό επίπεδο.

 

Η παρακολούθηση του απαιτητού αριθμού Σεμιναρίων, σε συνδυασμό με την επιτυχή συμμετοχή στις σχετικές εξετάσεις, οδηγεί στην απόκτηση του SGC (ShipbrokersGnosisCertificate), το οποίο προσυπογράφεται και από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

 

Πρέπει να αναφερθεί ότι οι απόφοιτοι των Σεμιναρίων και κάτοχοι του SGC έχουν πολύ υψηλά ποσοστά απορρόφησης σε εταιρείες του κλάδου, τόσο στον τομέα της μεσιτείας ναυλώσεων ή αγοραπωλησιών πλοίων, όσο και σε πλοιοκτήτριες ή εταιρείες ναυλώσεων πλοίων, αλλά και σε άλλους σχετικούς κλάδους όπως ναυτιλιακές ασφαλίσεις, πρακτόρευση, προμήθειες πλοίων, κλπ., οι δε αριστούχοι έχουν τη δυνατότητα συνέχισης της επιμόρφωσής τους μέσω υποτροφιών για φοίτηση σε προγράμματα συνεργαζομένων με τονHSAεκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

 

Το πλήρες πρόγραμμα των Σεμιναρίων δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα τουHSA (hsa.gr), ενώ περαιτέρω πληροφορίες μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να λάβει:

  • από το σχετικό link (https://www.hsa.gr/seminars.html) της ιστοσελιδας
  • μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (στη διεύθυνση (hsa@hsa.gr)
  • τηλεφωνικά από τη Γραμματεία του Συνδέσμου, τηλέφωνο 210 4220055
  • από τα γραφεία του Συνδέσμου (Ηρ. Πολυτεχνείου & Σκουζέ 26, Πειραιάς 18536).

 

Η συμμετοχή αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλη, όπως συνήθως, συνεπώς προτείνεται η έγκαιρη προεγγραφή στα Σεμινάριαμε εκδήλωση ενδιαφέροντος στη Γραμματεία του Συνδέσμου.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Η Επιτροπή Επιμόρφωσης του HSA

φωτογραφία αρχείου

HELLENIC  SHIPBROKERS  ASSOCIATION

“Shipbroking Gnosis Certificate (S.G.C)”

Ο Σύνδεσμος Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων (H.S.A.) , ένας από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους Ναυτιλιακούς φορείς παγκοσμίως, μετα από 25ετή, τουλάχιστον, εμπειρία στον τομέα της συνεχούς επιμόρφωσης μέσα από σειρά σεμιναρίων, και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής για πιστοποίηση εξειδικευμένων γνώσεων, έχει θεσπίσει  εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού με την ονομασία  Shipbroking Gnosis Certificate (S.G.C.).

Ο σκοπός του S.G.C. είναι η πιστοποίηση των πρακτικών γνώσεων, δηλαδή της δυνατότητας πρακτικής εφαρμογής των θεωρητικών γνώσεων πού αφορούν τον τομέα της διαπραγμάτευσης ναυτιλιακών συμβάσεων.

Το S.G.C. δεν εξομειώνεται ούτε συγκρίνεται με οποιοδήποτε πτυχίο η μεταπτυχιακό τίτλο, αλλά αποτελεί πιστοποίηση των πρακτικών γνώσεων οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την εξάσκηση του επαγγέλματος του μεσίτου ναυτιλιακών συμβάσεων (Ναυλομεσίτου).

Το πιστοποιητικό εκδιδεται κατόπιν εξετάσεων (γραπτών στην Αγγλική γλώσσα), που διενεργούνται απο το Σύνδεσμο Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων (H.S.A) και προσυπογράφεται και από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, ούτως ώτε να μη μπορεί να αμφισβητηθεί ποτέ και από κανέναν η εγκυρότητά του.

Ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων εξετάσεων ορίσθηκε η 25η  Μαΐου 2023. Για περισότερες πληροφορίες αποταθείτε στην Γραμματεία Τηλέφωνο: 210 4220055, κιν. 6937-573461

Δείτε περισσότερα  εδώ: https://www.hsa.gr/

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top