?>
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Ρέντη-εορτάζει πανηγυρικά στις 29 Αυγούστου

Ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Ρέντη (Μητροπολιτικός Αγ. Ιωάννη Ρέντη)

Εορτάζει πανηγυρικά στις 28-29 Αυγούστου 2022.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022:
Ώρα: 19:00 Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, Φαλήρου και Αγίου Ιωάννου Ρέντη Κ.Κ. Σεραφείμ.
Ώρα: 20:30 Προσέλευση καλεσμένων
Ώρα: 21:00 Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας Αγίου Ιωάννη Προδρόμου
(Καμπάνη – Παλαιολόγου – Ανδρούτσου – Μπιχάκη).
Ώρα: 22:00 Καύση πυροτεχνημάτων στην Κεντρική Πλατεία της πόλης

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022:
Ώρα: 07:00 – 10:00 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, Φαλήρου και Αγίου Ιωάννου Ρέντη Κ.Κ. Σεραφείμ.

Ώρα: 19:00 – 21:00 Μεθεόρτιος Εσπερινός.

 

Ιστορικά Στοιχεία Μητροπολιτικού Ιερού Ναού:

Ιστορικές πηγές δίνουν πληροφορίες για ίδρυση μονής του Άγιου Ιωάννου Προδρόμου στην περιοχή του Ρέντη από το έτος 1664. Τούτο μαρτυρεί «πέτρα παρά την Αγία Τράπεζα…» όπως καταθέτει ο ασκητής μοναχός Βαρλαάμ ο οποίος το 1775 βρήκε το εκκλησάκι μισογκρεμισμένο και εγκαταλειμμένο και έκτισε το μονύδριο με μικρό αριθμό κελιών ,εις το όνομα του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, προς τιμήν της φερώνυμου ιεράς μονής αγ. Ιωάννου προδρόμου της Κων/πόλεως στην οποία μόναζε.
Η φήμη της θαυματουργού εικόνος του αγίου Ιωάννου έγινε για τους σκλαβωμένους Έλληνες η ελπίδα και καταφυγή, τα μικρά κελιά (τα οποία έχουν κατεδαφιστεί ) φιλοξένησαν για αιώνες Έλληνες και Τούρκους κρυπτοχριστιανούς. Τον 19o και τουλάχιστον το πρώτο μισό του 20ού αιώνα χιλιάδες πανηγυριστές συνέρρεαν από παντού στη λαμπρή τοποθεσία του Αγίου Ιωάννη του Ρέντη για να γιορτάσουν.
Όταν η περιοχή ανακηρυσσόταν σε κοινότητα, το 1925, το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών έκανε δημοπρασία για την επέκταση του ναού προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του πλούσιου προσφυγικού στοιχείου. Αλλά και ο νεότερος ναός κατεδαφίστηκε και στη δεκαετία του 1970 στη θέση του ανεγέρθηκε ένας μεγαλοπρεπής και καλλιεπής ναός.

Διεύθυνση: Κεντρική Πλατεία Ρέντη, 182 33, Πειραιάς

Τηλέφωνο: 210 48 13 644

Fax: 210 48 35 593

E – mailagiosioannisrenti@gmail.com

Ιερείς Ναού:

  • Πανοσ. Αρχιμ. π.Χρυσόστομος Κατσιάδας
  • Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π.Ρηγίνος Σταματίου
  • Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π.Φώτιος Θεοδωρόπουλος
  • Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π.Θεόδωρος Σαχτούρης

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top