ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: Επιτεύγματα που διευκολύνουν ασφαλισμένους και εταιρείες

Σε μια πρόσφατη  συζήτηση  που είχαμε  με τον Διοικητή του ΝΑΤ, κ.Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο, ενημερωθήκαμε για κάποιες  καινοτομίες που έχουν  πραγματοποιηθεί, ώστε να  εξυπηρετούνται  γρηγορότερα και καλύτερα  οι ασφαλισμένοι και οι Ναυτιλιακές εταιρείες.

Το φλέγον  θέμα των συντάξεων  βαδίζει  σε πολύ  καλά μονοπάτια, καθώς οι εκκρεμότητες στις κύριες συντάξεις έχουν μηδενιστεί  και οι καινούργιες διεκπεραιώνονται, κατά το μέρος που αφορά στο ΝΑΤ, σε λιγότερο από τέσσερις μήνες. Eπισημαίνεται ότι  λόγω της ελαχιστοποίησης του χρόνου, οι  ασφαλισμένοι  πληρώνονται  κανονικά το ποσό που αναλογεί στη σύνταξή τους (οριστική ),  και όχι   μέρος αυτού  ή  έναντι (προσωρινή). Μέχρι το τέλος του έτους θα μηδενιστούν οι εκκρεμότητες και στις επικουρικές.   Για τη επιτυχία  αυτού  του αποτελέσματος ,συνέβαλαν η  καλή  οργάνωση του Διοικητή κ. Κωνσταντίνου Τσαγκαρόπουλου, ο οποίος, μαζί με τους εργαζόμενους, κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες  και όλοι μαζί με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας  δούλεψαν ακόμα και Σαββατοκύριακα.
Επίσης μέσα από την  διαδικασία υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης Ναυτικών, η οποία πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου,έχει συγκεντρωθεί ένας πλούτος πληροφοριών τόσο για τις εταιρείες  όσο και  για τους ναυτικούς.

Όσο αφορά τις  ναυτιλιακές εταιρείες δεν  υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.


Ποιά  τα προνόμια της Αναλυτικής  περιοδικής  δήλωσης ?

 

Δείχνει ηλεκτρονικά τι  οφείλει η κάθε εταιρεία και σε ποια ημερομηνία πρέπει να πληρωθεί. Είναι  μια εφαρμογή που μπορεί,  ανά πάσα στιγμή , κάποιος  να δει τις ελλείψεις , απαιτήσεις κάθε επιχείρησης, πολύ γρήγορα,αξιόπιστα, χωρίς να υπάρχει γραφειοκρατία. Ήδη βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης η ηλεκτρονική πληρωμή (RF) που σημαίνει  ότι οι πληρωμές θα γίνονται διαδικτυακά (on line),  οπότε  κερδίζουμε χρόνο,και υπάρχει και το πλεονέκτημα ότι  δεν  χρειάζεται καταχώρηση εκ των υστέρων από  τις  Υπηρεσίες.
Θα ακολουθήσει εκτενέστερο και αναλυτικότερο ρεπορτάζ , για τις υπηρεσίες του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, το σπίτι του Ναυτικού.

 

Ευχαριστώ τον Διοικητή ΝΑΤ κ. Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο Δικηγόρο  παρ΄Αρείω Πάγω, και την  Γενική Διευθύντρια ΝΑΤ κ.Γεωργία Μανιάτη για την  μικρή συνέντευξη που μου παραχώρησαν για  το ιστολόγιο Piraeus365.gr

Επιμέλεια Κλαίρη Παπαγεροθέου

 

Από αρ. Κλαίρη Παπαγεροθέου, Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, Γεωργία Μανιάτη

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top