ΑΤΤΙΚΗ

Ο Γ.Πατέρας πρόεδρος του ΝΕΕ συμμετείχε στο 1st Pytheas Maritime Space Forum

Στις 15.07.2022 πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου το πρώτο  1st  Pytheas Maritime Space Forum: Transforming the EU Maritime Industry with the power of the EU Space Programme   υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, της HELMEPA, της HEMEXPO και της WISTA Hellas.

Στο εν λόγω forum συμμετείχε ως ομιλητής ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος κος Γεώργιος Πατέρας.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος ανέφερε ότι: «Οι διαστημικές τεχνολογίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την απανθρακοποίηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας, καθώς επιτρέπουν την βελτιστοποίηση των θαλάσσιων ταξιδιών με μεγάλη ακρίβεια.»Το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος συμμετέχει ανελλιπώς σε συνέδρια και συζητήσεις που αφορούν την ανταλλαγή  ιδεών και πρακτικών, ώστε να επιτευχθεί όσο γρηγορότερα η απανθρακοποίηση του ναυτιλιακού κλάδου.

 

Συμμετείχαν επίσης  η Πρόεδρος της HEMEXPO κα Ελένη Πολυχρονοπούλου, η Πρόεδρος  της WISTA HELLAS και β Αντιπρόεδρος ΕΕΝΜΑ κα Ελπινίκη Πετράκη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος κος Σταύρος Κατσικάδης και άλλοι.

Σκοπός του forum ήταν η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις προοπτικές των Διαστημικών  Προγραμμάτων  της Ε.Ε και τα πιθανά οφέλη   για μια περισσότερο πράσινη, ‘’έξυπνη’’ και ασφαλή ναυτιλιακή βιομηχανία.

Το συνέδριο  1st  Pytheas Maritime Space Forum  διοργάνωσε και πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία η ISALOS NET με τη συνεργασία του Euspa-EU Agency for the space programme.

 

 

Γιώργος Πατέρας πρόεδρος Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Έλπη Πετράκη πρόεδρος WISTA HELLAS

 

 

George Pateras, Elpi Petraki, Claire Papa (Piraeus365.gr)

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top