ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προορισμός Κρήτη

 

Άρθρο του Ευάγγελου Κορκίδη:

«Έχω την χαρά και την τιμή, ο τόπος καταγωγής μου να είναι η Κρήτη και συγκεκριμένα τα Χανιά. Τις ημέρες των διακοπών μας κάθε χρόνο, τις βιώνουμε οικογενειακά στο κτήμα μας στο Ακρωτήρι με τους γονείς μου οι οποίοι επέλεξαν τα τελευταία 29 χρόνια να ζουν στα Χανιά περισσότερο σε σχέση με τον Πειραιά.

Κι όμως όσα χρόνια και να περάσουν, τα Χανιά και γενικότερα η Κρήτη, δεν σταματούν να μας σαγηνεύουν και να μας εκπλήσσουν με τις ομορφιές που ανακαλύπτουμε σε κάθε επίσκεψή μας!

Φέτος, βιώσαμε και πάλι το τεράστιο τουριστικό κύμα εγχώριου και εισαγόμενου τουρισμού που κατέκλυσε την πόλη των Χανίων από τον Πλατανιά και την Αγία Μαρίνα, μέχρι τους τάφους των Βενιζέλων και τον Καλαθά. Γεμάτα εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ και καταστήματα στα σοκάκια, στο παλιό λιμάνι, παντού. Αρκετοί Έλληνες και ξένοι επισκέπτες απολαμβάνουν το τοπίο και φωτογραφίζουν τον Φάρο στο λιμάνι περπατώντας στα όμορφα δρομάκια και δίπλα στην θάλασσα.

Μιλώντας με μαγαζάτορες εμπορικών καταστημάτων και εστίασης, ακούω με ικανοποίηση ότι είναι μία αρκετά καλή τουριστική περίοδος την οποία είχαν μεγάλη ανάγκη μετά από δύο δύσκολα έτη λόγω της πανδημίας.

Τα ίδια μηνύματα έρχονται και από τους άλλους νομούς της Μεγαλονήσου.

Στατιστικά κανένας Έλληνας δεν επισκέπτεται την Κρήτη μία μόνο φορά! Δεν αρκεί χρονικά αφενός, δεν την χορταίνεις αφετέρου!

Για πολλούς ξένους κατατάσσεται στους 10 πρώτους προορισμούς που επιθυμούν να επισκεφθούν στη ζωή τους!

Καλώς ήρθατε λοιπόν σε αυτόν τον όμορφο και μοναδικό τόπο ή ξανά καλώς μας ήρθατε!

Καλή συνέχεια καλοκαιριού!

Α΄ Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top