?>
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ν.Γερασίμου: ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Συγγραφέας  Νικόλαος Γ.Γερασίμου

Το βιβλίο «Το θεσμικό πλαίσιο της ελληνικής ναυτιλίας» αποτελεί ένα σύγχρονο πόνημα που περιλαμβάνει όλο το ισχύον νομοθετικό καθεστώς στο οποίο στηρίζεται από τις αρχές του 1950 η ελληνική εμπορική ναυτιλία. Ιδιαίτερη αναφορά και ανάλυση γίνεται:

• Στη θέσπιση του άρθρου 13 του επενδυτικού ΝΔ 2687/1953 με το οποίο ξεκίνησε η ανάπτυξη της ύψωσης της ελληνικής σημαίας σε ποντοπόρα πλοία πάνω από 1.500 κοχ
• Στο πολιτικό, οικονομικό και ναυτιλιακό περιβάλλον που οδήγησε στη θέσπιση ενός τέτοιου νομοθετήματος

Στη συνέχεια, εξετάζεται το νομικό καθεστώς της εγκατάστασης των αλλοδαπών ναυτιλιακών εταιρειών στην Ελλάδα, από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα καθώς και τα διάφορα νομοθετικά και νομολογιακά προβλήματα που ανέκυψαν.

Εκτενής αναφορά γίνεται επίσης στη θέσπιση «παράλληλων» διεθνών νηολογίων από διάφορα ευρωπαϊκά κράτη στις αρχές του ’80.

Το έργο αυτό απευθύνεται στους ναυτιλιακούς δικηγόρους της πράξης, στους δικαστικούς λειτουργούς, στους ναυτιλιακούς επιχειρηματίες, φορείς και στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών αλλά και γενικότερα σε όλους όσοι έλκονται από την ιστορική γοητεία της ελληνικής και ελληνόκτητης ναυτιλίας.

πηγή  Νομική Βιβλιοθήκη  https://www.nb.org/to-thesmiko-plaisio-tis-ellinikis-nautilias.html

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top