Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Κινητοποίηση Συνταξιούχων την Τρίτη 14/2/23 και ώρα 10.π.μ. στα Προπύλαια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κινητοποίηση Συνταξιούχων την Τρίτη 14/2/23 και ώρα 10.π.μ. στα Προπύλαια.

Συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών.
Να δοθούν αυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους.
Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην κύρια σύνταξη.
Επαναφορά της 13ης, 14ης σύνταξης και του ΕΚΑΣ.
Αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν υγείας και της δημόσιας δωρεάν παιδείας.
Όχι στην ακρίβεια.

  Κινητοποίηση συνταξιούχων:   Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου  2023,  Προπύλαια, ώρα 10.30

  • Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ  συμμετέχει  στην κινητοποίηση των συνταξιουχικών Οργανώσεων  με κύρια αιτήματα: την ενσωμάτωση  της προσωπικής διαφοράς στην κύρια σύνταξη και αυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους, ώστε  να σταματήσει ο επαίσχυντος διαχωρισμός των συνταξιούχων σε πριν από το  ν. Κατρούγκαλου  και μετά το ν.
  • Για  να γίνει αυτό, πρέπει να καταργηθεί ο ν. Κατρούγκαλου στο σύνολό του. Υποσχέσεις για διορθώσεις των «αδυναμιών» του  νόμου,  επίδομα αντί για 13η και  14η  σύνταξη,  εντάσσονται στο λίφτινγκ  της  πολιτικής των μνημονίων που εφάρμοσαν πιστά  όλες οι μνημονιακές Κυβερνήσεις και θα συνεχίσουν  να εφαρμόζουν.  Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία,  αν δεν  αποφασίσουμε όλοι  οι συνταξιούχοι  να διεκδικήσουμε την ανατροπή της πολιτικής τους.
  • Κανένας συνταξιούχος   πριν του ν. Κατρούγκαλου,  περίπου   1.000.000,  δεν πήρε  αύξηση, ούτε πρόκειται να πάρει. Και οι περισσότεροι   συνταξιούχοι, μέχρι να αποχαιρετήσουν τη ζωή,  δεν πρόκειται να δουν αυξήσεις στη σύνταξή τους. Άλλωστε  ο νόμος είχε  επαινεθεί από την τρόικα, γιατί εγγυάται τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης μέχρι το 2060.
  • Θα απαιτηθούν  αγώνες εργαζομένων και συνταξιούχων για να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να επανέλθει η 13η και 14η σύνταξη, να επανέλθει το ΕΚΑΣ ( όνειδος η κατάργησή του)για τους χαμηλοσυνταξιούχους,   να επιστραφούν  όλες οι περικοπές από την κατάργησή του και να δοθούν γενναίες αυξήσεις  σε  όλους τους συνταξιούχους.
  • Η δωρεάν   δημόσια  υγεία και  δωρεάν  δημόσια παιδεία, η  κοινωνική Ασφάλιση,  έπρεπε  να είναι  στις  προτεραιότητες του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Δυστυχώς  με ευθύνη των ηγεσιών όλων των συνδικαλιστικών Οργανώσεων οι διεκδικήσεις είναι πίσω από τις ανάγκες των εργαζομένων και συνταξιούχων, που χωρίς συντονισμό  άφησαν ανοικτό  το πεδίο σε όλες τις μνημονιακές Κυβερνήσεις  να μάς γυρίσουν  ένα αιώνα πίσω.  Ο συντονισμός απουσιάζει,  υπερισχύουν πολλές φορές οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και τη  νύφη την πληρώνουμε όλοι.
  • Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ  καταβάλλει  τεράστιες προσπάθειες  για να αλλάξει το κλίμα, αλλά  στο  βασίλειο της  Δανιμαρκίας το απόστημα   για να κοπεί,  θέλει πολλή  δουλειά. Για μια ακόμη φορά  η  Π.Ε.Σ.ΕΚ  καλεί  όλους τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν στο σωματείο μας,  για να ακούγεται  η φωνή μας  και να φοβούνται τη δύναμή μας. Άλλος   δρόμος   δεν υπάρχει.

                                   Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                   Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας

               Τάσος   Σταυρόπουλος           Σταμάτης  Νικολάου

 

Πηγή Συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί https://syntaxekpedeftikoi.blogspot.com/

 

Related Articles

ΤΙΤΑΝ: Αιτήσεις για το νέο Data Engineering Lab

Titan Cement Company SA Οι αιτήσεις για το νέο Data Engineering Lab...

Ψηφιακή κάρτα εργασίας από το ΒΕΠ και ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ Ν.ΠΕΙΡΑΙΩΣ «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το  ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο με θέμα «ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» που...

Seagull takes flight at the Logistics & Transport Expo and Freskon

Seagull takes flight at the Logistics & Transport Expo and Freskon! Join...