Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Home SLIDER Με εθνική υπερηφάνεια ο εορτασμός της  25ης  Μαρτίου στον Πειραιά
SLIDERΠΕΙΡΑΙΑΣ

Με εθνική υπερηφάνεια ο εορτασμός της  25ης  Μαρτίου στον Πειραιά

Για άλλη μια χρονιά μας έκαναν υπερήφανους τα γνωστά μας «βατράχια» ΟΫΚ (ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ του Πολεμικού μας Ναυτικού), οι εθελοντές  του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, βούτηξαν  στο νερό υψώνοντας την Ελληνική σημαία στην επιφάνεια της  θάλασσας, τιμώντας την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, στις 25 Μαρτίου 2023 στην Πειραϊκή στον  Όρμο Αφροδίτη.

Η γαλανόλευκη κυματίζει στη θάλασσα  του Πειραιά

Στην δράση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με την οικογένειά του, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων κ. Αλέξανδρος Παλατιανός, ο οποίος ανέφερε πως η  συμβολική ανάπτυξη της ελληνικής σημαίας στη θάλασσα της Πειραϊκής τονίζει το εθνικό αίσθημα απέναντι στο έργο που επιτέλεσαν οι πρόγονοί μας.

 

φωτ. ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων κ.Αλέξανδρος Παλατιανός, Αρχιπλοίαρχος ε.α. ΠΝ

Τη διοργάνωση της δράσης είχε η Διεύθυνση Εξωστρέφειας του Δήμου Πειραιά με την συμβολή της Α’ Δημοτικής Κοινότητας, του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, του Λιμενικού  Σώματος, του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Πειραϊκής «Ο Άγιος Νικόλαος».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του για την εθνική μας επέτειο, τόνισε:

«Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα τιμής και εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες. Σήμερα τιμάμε τους ήρωες και την Επανάσταση του 1821 με τη λαμπρότητα που αρμόζει στην εθνική μας επέτειο, με την καθιερωμένη παρέλαση συλλόγων, μαθητών και ενόπλων δυνάμεων στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Αμέσως μετά, ο Δήμος Πειραιά με τη συνδρομή του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, προχώρησε και εφέτος σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία συμβολικού χαρακτήρα, καθώς τοποθέτησε μια μεγάλη ελληνική σημαία στην επιφάνεια της θάλασσας στον Όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή. Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, ας κρατήσουμε ψηλά το εθνικό μας φρόνημα, έχοντας κατά νου ότι όταν είμαστε ενωμένοι ως χώρα και ως Έλληνες τα καταφέρνουμε. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και σε όλους τους Πειραιώτες».

 

Related Articles

ΕΒΕΠ: Οι ΜμΕ στην ΕΕ επιμένουν στην αρχή «Σκέψου πρώτα σε μικρή κλίμακα και δράσε σε μεγάλη»

  Από τον  Βασίλη Κορκίδη, Πρόεδρο Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Οι ΜμΕ...

ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ: Διεξαγωγή Αγώνων Στρατιωτικών Σχολών ΕΔ & ΣΑ

ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ Ν. ΑΓΩΓΗΣ Πειραιάς, 9 Απριλίου 2024...

1ο Beauty show 2024

Από την  Ευγενία Μπαρμπαγιάννη,  Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο σε θέματα εθελοντισμού. Για πρώτη...

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ στον Πειραιά: “Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Πονηρός Λύκος”

“Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Πονηρός Λύκος” (Βασιλική Αγγέλη + Ηλίας Τσούμπελης) σας...