Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Παρουσία του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στην Ι.Μητρόπολη Πειραιώς
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Παρουσία του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στην Ι.Μητρόπολη Πειραιώς

Παρουσία του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Νίκου Αναστασιάδη και Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, τελέστηκε την  Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα, μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και συγκινήσεως, η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς η οποία και μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση του MEGA.

Προσφωνώντας τον κ.Αναστασιάδη ο Σεβασμιώτατος σημείωσε πως «ο Επιτάφιος είναι μία ανοιχτή αγκάλη όλης της Εκκλησίας, η οποία λιτανεύει με χαρά και λύπη το πανακήρατο Σώμα του Θεού Λόγου, του τελευταίου νεκρού της ανθρωπότητος, ο οποίος σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας ζωής».

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του «για την μεγάλη σας προσφορά στο Γένος, αλλά και στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό», όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά και γιατί «διασαλπίσατε την αλήθεια και της ιστορίας και του ανθρωπίνου προσώπου». Επισημαίνοντας πως διακόνησε την Μεγαλόνησο για 10 χρόνια «μετ’ επιστήμης, σοφίας, αγάπης και θυσιαστικού φρονήματος», ευχήθηκε τόσο στον ίδιο, όσο και στην σύζυγό του υγεία, δύναμη και κάθε Ευλογία και χάρη.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε, επίσης, θερμά για μία ακόμη φορά τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και Μεγάλο Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς κ.Ευάγγελο Μαρινάκη για την απευθείας μετάδοση της τηλεόρασης του MEGA, η οποία με τα πιο σύγχρονα μέσα κάλυψε τόσο την Ακολουθία εντός του Καθεδρικού μας Ναού, όσο και την περιφορά του Ιερού Επιταφίου στο κέντρο του Πειραιά, μεταφέροντας το κλίμα κατάνυξης στα σπίτια των Ορθοδόξων, ανά τον κόσμο, Χριστιανών.

Εν συνεχεία στο κέντρο του Πειραιά και συγκεκριμένα στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου, συναντήθηκαν οι Επιτάφιοι του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς και του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος, Πολιούχου Πειραιώς.

Εκεί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ απευθυνόμενος προς τους πιστούς οι οποίοι ακολούθησαν τους Ιερούς Επιτάφιους, σημείωσε πως σήμερα «λιτανεύουμε τη ζωή των απάντων στους δρόμους της φλεγομένης μας γης» και αναφερόμενος στην «πολύμορφη θλίψη που έχει συσσωρευτεί ολόγυρά μας μας, αλλά και στις καρδιές μας τους τελευταίους μήνες», μίλησε για τον ανείπωτο πόνο που προκλήθηκε από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, από την συμφορά των καταστροφικών σεισμών στην Τουρκία, αλλά και από τον Πόλεμο στην Ήπειρό μας.

«Η θλίψη και η χαρά συνυπάρχουν στην ανθρώπινη ζωή και η αλήθεια αυτή τονίζεται ιδιαίτερα σήμερα με την λιτάνευση του Σώματος του Σωτήρος Χριστού», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας πως «ο πόνος συγκλονίζει τις μέρες των παθών, αλλά τελικά υπερνικάτε από τον νικητή Σωτήρα και Λυτρωτή Κύριο».

Τονίζοντας πως «το δικό μας Πάσχα είναι Σταυροαναστάσιμο» και «λυτρώνει από κάθε είδους λύπη», πρόσθεσε πως «η Ανάσταση του Χριστού βεβαιώνει την νίκη της αλήθειας κατά του ψεύδους, της απάτης, του μίσους, τον θρίαμβο της ζωής πάνω στον έσχατο εχθρό του που είναι ο θάνατος».

 

Related Articles

Επιμορφωτική συνάντηση  του προσωπικού  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά

Επιμορφωτική συνάντηση  του προσωπικού  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά  με θέμα:...

Β.Ε.Π. και Δήμος Κορυδαλλού σε κοινή προσπάθεια στήριξης του παραγωγικού κόσμου της περιοχής

Σε μια προσπάθεια στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της επιμελητηριακής περιφέρειας του ΒΕΠ,...

Ενέργεια, εξαγωγές και επενδύσεις τα «3Ε» της εξωστρέφειας

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, φιλοξένησε την 4η Συνεδρίαση του Συμβουλίου...

18η Διημερίδα Βιολογίας

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ και • ΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ διοργανώνουν...