Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Ο πρόεδρος ΒΕΠ Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
ΕΛΛΑΔΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο πρόεδρος ΒΕΠ Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Από τον Γιώργο Παπαμανώλη-Ντόζα, Πρόεδρο του ΒΕΠ
“Σήμερα, Δευτερα 5 Ιουνίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τη μεγαλύτερη διεθνή ημέρα για το περιβάλλον, και την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.
Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει ήδη δραματικές συνέπειες, σε όλους τους τομείς, με τον πολλαπλασιασμό των κυμάτων καύσωνα, των ξηρασιών, των πυρκαγιών και των πλημμυρών.
Εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, το διοξείδιο του άνθρακα βρίσκεται σε επίπεδο που ο πλανήτης μας, δεν είχε βιώσει ποτέ.
Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για το 2023 είναι «Λύση στην πλαστική ρύπανση» και η κύρια εκδήλωση φιλοξενείται στην Ακτή Ελεφαντοστού. Είναι μια υπενθύμιση ότι οι δράσεις των ανθρώπων για την πλαστική ρύπανση έχουν σημασία. Τα βήματα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης είναι συνέπεια αυτών των δράσεων. Είναι καιρός να επιταχυνθούν οι δράσεις για την πλαστική ρύπανση και η μετάβαση στη κυκλική οικονομία
Έχουμε καθήκον, να παραδώσουμε στα παιδιά μας, ένα καλύτερο περιβάλλον.
Το ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ το Πρωτο και Μόνο επιμελητήριο με Πιστοποιητικό μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος, αναλαμβάνει σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, με σκοπό την ενίσχυση του μηνύματος της προστασίας του περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας της ελληνικής φύσης, και την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης των επιχειρήσεων μελών του.
Στόχος μας το 2023 παραμένει η ευαισθητοποίηση αλλά και ενημερωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τα οφέλη που προκύπτουν από την υιοθέτηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον καθώς και για τη σημασία της κυκλικής οικονομίας στη λειτουργία τους .
Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να τους δείξουμε με πράξεις ότι αυτή η “απότομη μετάβαση στην πράσινη οικονομία ” έχει να τους δώσει πολλά θετικά .
Το Β.Ε.Π με σύμμαχο λοιπόν σημαντικές συνεργασίες με πανεπιστημιακά ιδρύματα και φορείς θα υλοποιήσει workshop που θα αφορούν την πράσινη επιχειρηματικότητα έτσι ώστε καμία επιχείρηση , κανένας βιοτέχνης να μη νιώθει οτι βαδίζει σε “άγνωστα μονοπάτια “.
Η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα, η επιχειρηματικότητα γυρίζει σελίδα και εμείς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον για όλους .”

Related Articles

Επιμορφωτική συνάντηση  του προσωπικού  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά

Επιμορφωτική συνάντηση  του προσωπικού  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά  με θέμα:...

«Η άμβλυνση των συνεπειών που επέφεραν οι κρίσεις αποτελεί υποχρέωση της Περιφέρειας Αττικής» τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Την ενίσχυση των ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων με στοχευμένες δράσεις, ύψους...

Β.Ε.Π. και Δήμος Κορυδαλλού σε κοινή προσπάθεια στήριξης του παραγωγικού κόσμου της περιοχής

Σε μια προσπάθεια στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της επιμελητηριακής περιφέρειας του ΒΕΠ,...

Ενέργεια, εξαγωγές και επενδύσεις τα «3Ε» της εξωστρέφειας

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, φιλοξένησε την 4η Συνεδρίαση του Συμβουλίου...