Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπού διακινητή στη Λέσβο
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπού διακινητή στη Λέσβο

Πρωινές ώρες χθες, κατόπιν ενημέρωσης από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, τα οποία χειρίζονταν επίγεια διόπτρα, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας εντόπισε φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα από τα ελληνικά παράλια προς τις τουρκικές ακτές.

Στη συνέχεια, ο χειριστής του εν λόγω σκάφους, προσπάθησε να διαφύγει και δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ακολούθησε καταδίωξη, ενώ το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στη ρίψη δυο (02) προειδοποιητικών βολών χωρίς το εν λόγω ταχύπλοο να ακινητοποιείται. Εν συνεχεία, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποίησε τη ρίψη τεσσάρων (04) βολών επί του κινητήρα με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και τη σύλληψη του 40χρονου αλλοδαπού χειριστή του. Η Λιμενική Αρχή Μήθυμνας, κατάσχεσε το εν λόγω φουσκωτό σκάφος, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα μαχαίρι οκτώ εκατοστών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ κατά δήλωση του 40χρονου, μετέφερε οχτώ (08) αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής, οι οποίοι αναζητούνται από την οικεία Λιμενική Αρχή καθώς και την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

Μηχανική βλάβη Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ηράκλειο – Βύθιση Ε/Π-Α/Κ σκάφους στην Αμφιλοχία  Διακομιδές ασθενών

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Μήλου – Σίφνου – Σερίφου – Χανίων – Ρεθύμνου και Ηρακλείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» Ν. Χανίων 25, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Πειραιά με προορισμό τον λιμένα Ηρακλείου.

Το «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Ηρακλείου, πρωινές ώρες σήμερα, όπου αποβίβασε με ασφάλεια 331 επιβάτες, 61 Ι.Χ.Ε., 49 Φ/Γ και 10 δίκυκλα οχήματα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της λεωφόρου Νεάρχου Ηρακλείου (κόμβος Τελωνείου) όταν Δ/Κ όχημα που οδηγούσε 68χρονος εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού.

Ο 68χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου “ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ” για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, από τον ιδιοκτήτη του Ε/Π-Α/Κ σκάφους «ΔΗΜΗΤΡΑ» Λ.Α. 128, για βύθιση του εν λόγω σκάφους εντός του λιμένα Αμφιλοχίας, στον οποίο ελλιμενιζόταν.

Άμεσα, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν τη βύθιση του «ΔΗΜΗΤΡΑ», η οποία, κατά δήλωση του ιδιοκτήτη, προέκυψε από εισροή υδάτων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

32χρονης και 31χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.,

-33χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ,

-33χρονου, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.,

-79χρονου, από τον λιμένα Δάφνης Αγίου -Όρους προς τον λιμένα Ουρανούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.,

-85χρονης, από τον λιμένα Καλάμου ν. Λευκάδας στον λιμένα Μύτικα Αι/νίας, με το θαλάσσιο ταξί “ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ” Ν.Λ. 313

Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κω-Μηχανική βλάβη Ι/Φ στη Λευκάδα-Μηχανική βλάβη Τ/Χ στη Σέριφο-Πτώση άνδρα στη θάλασσα στη Θεσ/κη-Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρδάμαινας, για τραυματισμό 34χρονου αλλοδαπού επιβάτη του Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου ‘΄NO WORRIES” N.Π. 12841, ενώ εκτελούσε τουριστικό πλου από τον λιμένα ν. Σύμης προς τον λιμένα Καρδάμαινας ν. Κω.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω αλλοδαπός κατά τη προσπάθειά του να μαζέψει το πανί, μπλέχτηκε το δάκτυλό του στο σκοινί του ιστίου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με Ι.Χ. δημοσίας χρήσης στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Καρδάμαινας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδος ότι το Ι/Φ “DANDO OF MARYPORT” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, παρουσίασε μηχανική βλάβη, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νήσου Αρκούδι και Πύργου ν. Λευκάδος.

Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Τ/Χ “ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ” Τ.Λ. 133, το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στον λιμένα Συβότων ν. Λευκάδος..

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδος, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ “DANDO OF MARYPORT” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σερίφου ότι το Τ/Χ “SURFER OF ROSA II” Τ. Σαρωνικού 1753-Β, με εννέα (09) ημεδαπούς επιβαίνοντες και μία (01) αλλοδαπή επιβαίνουσα, παρουσίασε μηχανική βλάβη σε μία εκ των δύο μηχανών, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 15 ν. μ. ΒΔ ν. Σερίφου.

Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Τ/Χ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια το “SURFER OF ROSA II”, κατέπλευσε αυτοδύναμα στον όρμο Μ. Λιβάδι ν. Σερίφου.

Από την Λιμενική Αρχή Σερίφου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Τ/Χ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για πτώση ανδρός στη θάλασσα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν τον ανωτέρω ημεδαπό, ο οποίος κατά δήλωσή του, είχε πέσει στη θάλασσα καθώς έκανε ποδήλατο. Πρόκειται για 60χρονο, ο οποίος ανασύρθηκε από τη θάλασσα έχοντας τις αισθήσεις του με τη συνδρομή μέλους πληρώματος Α/Τ “ΒΕΛΟΣ”, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”, από όπου και εξήλθε.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, επί της Νέας Παραλιακής οδού Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 18χρονο ημεδαπό, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό 51χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του 18χρονου.

Ο ανωτέρω οδηγός του Δ/Κ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Related Articles

ΟΛΠΑ.Ε.:  Συμμετοχή στην 1η Έκθεση “Logistics&TransportsThessaloniki Expo”

Η ΟΛΠ Α.Ε. συμμετείχε ως εκθέτης στην 1η Έκθεση «Logistics&TransportsExpo» που διεξήχθη...

Η Diana Shipping Inc. Ανακοινώνει το συμβόλαιο Time Charter για το m/v PS Palios

ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ, 18 Απριλίου 2024 – Η Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX),...

΄΄ENERGY SAVING DEVICES / PROPELLERS΄΄από το Chios Marine Club & την Piraeus Marine Services S.A.

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΄΄ENERGY SAVING DEVICES / PROPELLERS΄΄ 17 Απριλίου 2024, Auditorium Ομίλου Αγγελικούση   Την Τετάρτη 17/04/2024, πραγματοποιήθηκε...

Έκδοση Κανονισμού Αρχών και Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.)

Έκδοση Κανονισμού Αρχών και Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) Ανακοινώνεται ότι,...