Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Με ενέργειες του ΥΝΑΝΠ,Ιωάννη Παππά ενίσχυση 587.200 € για την αποκατάσταση υποδομών σε οικισμούς της Ρόδου
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Με ενέργειες του ΥΝΑΝΠ,Ιωάννη Παππά ενίσχυση 587.200 € για την αποκατάσταση υποδομών σε οικισμούς της Ρόδου

Ενίσχυση 587.200 € για την αποκατάσταση υποδομών σε οικισμούς της Ρόδου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές με ενέργειες του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στη Ρόδο, έπειτα από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18-7-2023, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έπειτα από ενέργειες του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά ενεργοποιεί ειδικά μέτρα ενίσχυσης για την υποστήριξη της ΔΕΥΑ Ρόδου, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις άμεσες ανάγκες αποκατάστασης ομαλότητας στην υδροδότηση και λοιπών κρίσιμων υποδομών.
Συγκεκριμένα, με το συντονισμό του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και με ενέργειες του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής προωθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση προς τη ΔΕΥΑ Ρόδου, ύψους 587.200 € και η οποία αφορά:
Χρηματοδότηση 400.000 € για τις άμεσες αποκαταστάσεις κατεστραμμένων δικτύων ύδρευσης, αντικατάσταση αντλιοστασίων, προμήθεια δεξαμενών και μεταφορές νερού.
Χρηματοδότηση 150.000 € για την έκτακτη μίσθωση μονάδας αφαλάτωσης ή/και ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (Η/Ζ) για την κάλυψη έκτακτων απαιτήσεων υδροδότησης σε οικισμούς ή περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Έκτακτη ενίσχυση 37.200 € προς τη ΔΕΥΑ Ρόδου για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου με αποκλειστική ευθύνη την τεχνική υποστήριξη των έκτακτων διαγωνιστικών διαδικασιών και τη διοικητική υποστήριξη του φορέα για τη γρήγορη διαδικασία αξιοποίησης των χρηματοδοτήσεων που θα εγκριθούν με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
Η υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των μέτρων άμεσης αποκατάστασης που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση και αποτελεί την πρώτη ανταπόκριση του Υπουργείου στην προσπάθεια άμεσης ανάκαμψης των περιοχών που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτική (υπο-πρόγραμμα Β αρμοδιότητας ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής). Σημειώνεται, τέλος, ότι στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανασυγκρότησης των πληττόμενων περιοχών της νήσου Ρόδου, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, θα στηρίξει την προώθηση χρηματοδότησης κρίσιμων υποδομών διαχείρισης υδάτινων πόρων (δίκτυα, δεξαμενές κα), προστασίας περιβάλλοντος και μελέτες τεχνικών έργων κ.α.

Related Articles

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ(ΠΣΕΠΕ):Δυναμική παρουσία στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ο Νίκος Μαυρίκος Πρόεδρος του Πανελλήνιου  Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων Εξαγωγέων, συμμετείχε πολύ...

Neptune Lines recently had hosted 14 students from the World Maritime University of Malmö

Neptune Lines recently had the privilege of hosting 14 students from the...

Venieris Maritime S.Α is hiring!!

We are #hiring ! Two positions available:a) Export Department Specialistb) Import Department SpecialistCome and...

Aegean Shipping Management S.A. is looking for an HQSE Assistant

The ideal candidate should preferably have 2 years of work experience in...