Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ CLIA European Genoa Summit & Expo 2024
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

CLIA European Genoa Summit & Expo 2024

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 2024 ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΒΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

 

Η ετήσια Ευρωπαϊκή Σύνοδος της CLIA και η εναρκτήρια

CLIA Innovation Expo θα πραγματοποιηθούν στις 11-14 Μαρτίου 2024

 

Γένοβα, Ιταλία – 1 Αυγούστου 2023 – Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) ανακοινώνει ότι η Γένοβα της Ιταλίας θα φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής του 2024 και τη νέα Έκθεση Καινοτομίας «Innovation Expo» της CLIA. Και οι δύο εκδηλώσεις θα είναι μέρος μιας εβδομάδας δραστηριοτήτων από τις 11 έως τις 14 Μαρτίου 2024, με επίκεντρο την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την κοινότητα της κρουαζιέρας.

 

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια της Λιγουρίας, τον Δήμο της Γένοβας, τη Λιμενική Αρχή και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Γένοβας, κορυφαία στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας, καινοτόμοι επαγγελματίες και πολιτικοί ηγέτες θα συγκεντρωθούν για να αναδείξουν τον ηγετικό ρόλο του κλάδου στην παροχή λύσεων περιβαλλοντικής και τουριστικής διαχείρισης.

 

Η ΈκθεσηΚαινοτομίας της CLIA είναι ένα νέο φόρουμ για προμηθευτές και συνεργάτεςτου κλάδου της κρουαζιέρας ή για ενδιαφερόμενους για συνεργασία, με έμφαση στη ναυτιλιακή τεχνολογία και τη φιλοξενία. Η Έκθεση θα παρουσιάσει λύσεις και προϊόντα από όλη την Ευρώπη, την Ιταλία και ειδικότερα τη Λιγουρία και τις γύρω περιοχές.

 

Η CLIA Innovation Expo θα φιλοξενήσει έναν Κόμβο Καινοτομίας όπου προγραμματιστές και πάροχοιλύσεων τεχνολογίας σε διάφορες κατηγορίες θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν νέα προϊόντα και λύσεις για τον κλάδο. Μεταξύ άλλων, το Περίπτερο«A Taste of Cruise» θα περιλαμβάνει έναν χώρο γαστρονομικής επίδειξης και θα φέρνει σε επαφή προμηθευτές ξενοδοχείων, τροφίμων και ποτών με υπεύθυνους λήψης αποφάσεων των εταιρειών κρουαζιέρας σε θέματα προμηθειών και αναζήτησης νέων προσφορών.

 

Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής θα αποτελέσει συνέχεια των επιτυχημένωνΣυνόδων Κορυφής της CLIAστη Γένοβα το 2022 και στο Παρίσι το 2023, όπουσυγκεντρώθηκαν θεσμικοίεκπρόσωποι και ενδιαφερόμενα μέρη από όλη την αλυσίδα εφοδιασμού για να συζητήσουν βασικά ζητήματα πολιτικής και εξελίξεις στον κλάδο.

 

Ο Pierfrancesco Vago, Πρόεδρος της CLIA και Εκτελεστικός Πρόεδρος της MSC Cruises, δήλωσε: «Η βιωσιμότητα και η καινοτομία είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κλάδου της κρουαζιέρας και αυτή η εβδομάδα δραστηριοτήτων θα το αποδείξει με σαφήνεια. Ολόκληρος ο κλάδος της κρουαζιέρας θα στείλει εκπροσώπους, συμπεριλαμβανομένων ανώτατων στελεχών και αγοραστών, δίνοντας μία μοναδική ευκαιρία σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με τον κλάδο μας να έρθει και να παρουσιάσει τα προϊόντα, τις λύσεις και τις υπηρεσίες του. Είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθούν αυτές οι εκδηλώσεις και η Γένοβα, ως κορυφαίο ευρωπαϊκό λιμάνι κρουαζιέρας και κέντρο ανάπτυξης ναυπηγικής και θαλάσσιας τεχνολογίας, είναι ιδανικός οικοδεσπότης».

 

«Ο κεντρικός ρόλος της Λιγουρίας στη βιομηχανία κρουαζιέρας, αναγνωρίζεται για άλλη μια φορά από μια διεθνή πρωτοβουλία», εξηγεί ο Πρόεδρος της Περιφέρειας της Λιγουρίας, Τζιοβάνι Τότι, και προσθέτει: «Χάρη στην CLIA, οι νέες προκλήσεις της γαλάζιας οικονομίας θα περάσουν από την περιοχή μας για να δούμε το μέλλον του κλάδου: μαζί θα χαράξουμε την πορεία προς έναν πιο βιώσιμο τουρισμό κρουαζιέρας και προς τον στόχο η καινοτομία να βοηθήσει στηχάραξη νέων συνόρων στη ναυτιλία. Η επιλογή να φιλοξενήσει η Γένοβααυτές τις εκδηλώσεις επιβεβαιώνει την ικανότητα της Περιφέρειας της Λιγουρίας, του Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Λιμενικής Αρχής και του Δήμου της Γένοβας να συνεργαστούν για την προσέλκυση σημαντικών εκδηλώσεων που σχετίζονται με τον πολιτιστικό και συνεδριακό τουρισμό. Είναι μια μοναδική ευκαιρία προβολής όχι μόνο για την πόλη, αλλά και για όλα τα λιμάνια της Λιγουρίας».

 

Ο Marco Bucci,Δήμαρχος της Γένοβας, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για τη Γένοβα. H Σύνοδος Κορυφής τηςCLIAαντιπροσωπεύει τη στρατηγική σημασία της πόλης μας στον ιταλικό και ευρωπαϊκό τομέα κρουαζιέρας. Έχουμε ανακάμψει και ξεπεράσαμε τα προπανδημικά μεγέθη, χάρη στην εξαιρετική ομαδική δουλειά. Στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι να εξασφαλίσουμε και να ξεπεράσουμε τους επιβάτες των τελευταίων ετών, αποδεικνύοντας ότι η πόλη μας είναι όλο και πιο ζωντανή και ελκυστική για Ιταλούς και ξένους επισκέπτες».

 

Ο Paolo Emilio Signorini, Πρόεδροςτου Λιμανιού της Γένοβας,είπε: «Είναι τιμή μας που έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στη Γένοβα, τον κορυφαίο προορισμό κρουαζιέρας της Μεσογείου, ένα τόσο σημαντικό γεγονός για τον κλάδο της κρουαζιέρας. Φέτος, με πρόβλεψη για πάνω από 2 εκατομμύριαεπιβάτες κρουαζιέρας, τα λιμάνια της Λιγουρίας είναι έτοιμα να εδραιώσουν την ηγετική παρουσία τους στη Μεσόγειο. Οι τομείς των λιμανιών, της ναυτιλίας, των ναυπηγείων και της κρουαζιέρας αντιπροσωπεύουν μια τεράστια προστιθέμενη αξία για την οικονομία της Περιφέρειας της Λιγουρίας και της πόλης της Γένοβας. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι η Γένοβα θα είναι σε θέση να προσελκύσει τους σημαντικότερους παράγοντες του κλάδου στην προσεχή Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της Κρουαζιέρας».

 

Από την πλευρά του, ο Luigi Attanasio, Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Γένοβας, τόνισε: «Είμαστε περήφανοι που η Γένοβα φιλοξενεί για δεύτερη φορά την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της CLIA και την πρώτη CLIA Innovation Expo,η οποία θα περιλαμβάνει ένα περίπτερο «Taste of Cruise» και έναν Κόμβο Καινοτομίας που θα επιτρέψει στη Λιγουρία και τις γύρω περιοχές να παρουσιάσουν πολλούς νέους παρόχους των καλύτερων τροφίμων, ποτών και τεχνικών καινοτομιών στον κόσμο για τη βιομηχανία κρουαζιέρας».

 

Η Marie-Caroline Laurent, Γενική Διευθύντρια Ευρώπης της CLIA,σημείωσε: «Οκλάδος της κρουαζιέρας βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης. Αυτά τα γεγονότα θα αναδείξουν τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη πρωτοπορεί στη ναυπήγηση κρουαζιερόπλοιων και τι αυτό συνεπάγεται για την ευρωπαϊκή οικονομία. Ταυτόχρονα, η Ευρώπη δίνει τοντόνο σεθέματα βιωσιμότητας και ο κλάδος της κρουαζιέρας χρησιμοποιεί την καινοτομία και την τεχνογνωσία του για να βοηθήσει στην υλοποίηση των στόχων της Ευρώπης για το κλίμα. Η συνεργασία είναι το κλειδί για την καινοτομία και ανυπομονούμε για μια εβδομάδα συζητήσεων, εκθέσεων και workshop, που θα παρουσιάσουν ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο κλάδος μας».

 

Η εβδομάδα των εκδηλώσεων θα συγκεντρώσει υπεύθυνους λήψης αποφάσεων τωνεταιρειών κρουαζιέρας, ανώτερους εκπροσώπους ναυπηγείων, νηογνώμονες, εκπροσώπους λιμανιών και προορισμών, καθώς και κυβερνητικούς φορείς, ειδικούς στις ναυτιλιακές τεχνολογίες και προμηθευτές –υφιστάμενους και δυνητικούς– του κλάδου της κρουαζιέρας με έμφαση στην τεχνολογία και τη φιλοξενία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το συναρπαστικό γεγονός και για συμμετοχές, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.Cruising.org/CruiseWeekEurope.

 

Για λεπτομέρειες σχετικά με την παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών στην Έκθεση Καινοτομίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν email στη διεύθυνση InnovationExpo@cruising.org.

 

Σχετικά με τη Διεθνή ’Ενωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA)

Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) συνιστά τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εμπορική ένωση πλοιοκτητών κρουαζιερόπλοιων, παρέχοντας μια ενιαία φωνή και έναν κορυφαίο θεσμικό φορέα για την παγκόσμια κοινότητα της κρουαζιέρας. Εκ μέρους των μελών και των συνεργατών του, ο Οργανισμός υποστηρίζει πολιτικές και πρακτικές που προωθούν ένα ασφαλές, υγιές και βιώσιμο περιβάλλον κρουαζιερόπλοιων, προωθώντας θετικές ταξιδιωτικές εμπειρίες για περισσότερους από 30 εκατομμύρια επιβάτες που επιλεγουν την κρουαζιέρα ετησίως.Η Κοινότητα της CLIA περιλαμβάνει τις κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας σε ωκεανούς, ποταμούς και ειδικούς προορισμούς, μια εξαιρετικά εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη κοινότητα ταξιδιωτικών πρακτόρων, προμηθευτές και συνεργάτες της κρουαζιέρας από τους τομείς των λιμένων και προορισμών, της κατασκευής πλοίων, των προμηθειών και επιχειρηματικών υπηρεσιών. Για πρόσθετες πληροφορίες επισκεφθείτε τις διευθύνσεις  https://cruising.orgήhttps://europe.cruising.org

 

Related Articles

DNV on IMO MEPC 81: Negotiations on New GHG Reduction Requirements Continue’

Following on from the 81st meeting of the Marine Environment Protection Committee...

INTERCARGO attended the recent IMO MEPC 81 meeting

INTERCARGO attended the recent @IMO MEPC 81 meeting on key environmental measures...

Ο κλάδος κρουαζιέρας του MSC Group ενισχύει περαιτέρω τη δραστηριότητά του στην ελληνική αγορά

Η MSC Cruises και η Explora Journeys θα πραγματοποιήσουν περισσότερες από 400...

VANOS SA: Your safety, tactical, and adventure gear in a click way

Explore a world of high-quality products and trusted brands whose aim is...