Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Επίσκεψη Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Mώραλη στο Κέντρο Αλτσχάιμερ Πειραιά    
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Επίσκεψη Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Mώραλη στο Κέντρο Αλτσχάιμερ Πειραιά    

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε το Κέντρο Αλτσχάιμερ που λειτουργεί στον Πειραιά μαζί με την Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κυριακή Μπουρδάκου και τον Αντιδήμαρχο Δόμησης & ΓΣΠ Δημήτρη Αράπη.

Το Κέντρο Αλτσχάιμερ Πειραιά λειτουργεί από τον Απρίλιο σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Πειραιά επί της 34ου Συντάγματος & Ευαγγελιστρίας, στο πλαίσιο Μνημονίου Συνεργασίας και μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Περιλαμβάνει δυο εξειδικευμένες Μονάδες Υγείας: το Κέντρο Ημέρας και την Κινητή Μονάδα για άτομα με άνοια της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών στον Πειραιά, οι οποίες  στελεχώνονται από επαγγελματίες υγείας διαφορετικών ειδικοτήτων (Ψυχίατρος, Ψυχολόγοι, Φυσικοθεραπευτές, Νοσηλευτές, Κοινωνικοί Λειτουργοί).

Το Κέντρο Αλτσχάιμερ συνεργάζεται με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών σε διάφορους τομείς,  όπως σε δράσεις ενημέρωσης στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών κ.ά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Mώραλης, δήλωσε:

«Επισκέφθηκα μαζί με τους Αντιδημάρχους Κική Μπουρδάκου και Δημήτρη Αράπη το Κέντρο Αλτσχάιμερ Πειραιά, μία σημαντική κοινωνική δομή η οποία βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία στην πόλη μας από τον Απρίλιο. Ενημερώθηκα αναλυτικά από τους επαγγελματίες υγείας για το πρόγραμμα δράσεων και τις ευρείες υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο αλλά και η Κινητή Μονάδα Πειραιά, η οποία εξυπηρετεί περιστατικά στον δήμο μας αλλά και σε όμορες περιοχές. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική και σκοπός μας είναι να την ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο προς όφελος των πασχόντων με άνοια και των οικογενειών τους. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων,  προκειμένου να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες».

Η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κυριακή Μπουρδάκου, δήλωσε:

«Επισκεφθήκαμε με τον Δήμαρχο το Κέντρο Αλτσχάιμερ που λειτουργεί στον Πειραιά από τον Απρίλιο, σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο δήμος, στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας. Ο δήμος μας έκανε τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, προκειμένου να είναι λειτουργικός για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Πρόκειται για μία δομή εξαιρετικής σημασίας, καθώς προσφέρει ολιστική υποστήριξη στους ασθενείς με άνοια. Ήδη, έχουμε πραγματοποιήσει δράσεις ενημέρωσης σε όλα τα ΚΑΠΗ μας, οι οποίες έτυχαν μεγάλης αποδοχής από τα μέλη μας. Είμαι χαρούμενη διότι μία ακόμη προσπάθειά μας να προσφέρουμε στους δημότες μας υλοποιείται με επιτυχία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Αράπη, καθώς συνεργαστήκαμε άψογα, προκειμένου να λειτουργήσει η δομή».

Ο Αντιδήμαρχος Δόμησης & ΓΣΠ Δημήτρης Αράπης, δήλωσε:

«Επισκεφθήκαμε τον χώρο στον οποίο στεγάζεται το Κέντρο Ημέρας για τα άτομα με άνοια στο κτήριο του δήμου μας, επί της οδού 34ου Συντάγματος Πεζικού και Ευαγγελιστρίας. Το Κέντρο λειτουργεί από τον Απρίλιο και οι υπηρεσίες οι οποίες προσφέρονται από τα στελέχη της εταιρείας Alzheimer Athens είναι σημαντικές για τους πολίτες του Πειραιά καθώς και των όμορων δήμων. Για τη λειτουργία του συνεργαστήκαμε με την εταιρεία και ο χώρος ανακαινίστηκε και διαμορφώθηκε από τα συνεργεία του δήμου.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους εργαζόμενους για τη δουλειά την οποία έκαναν από την αρχή του χρόνου και παρέδωσαν τους χώρους του Κέντρου σε αυτή την όμορφη και λειτουργική κατάσταση. Οι συνεργασίες αυτές πάντα γίνονται με γνώμονα την προσφορά στους πολίτες και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως αυτές των πασχόντων με άνοια».

Related Articles

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στο Πασχαλινό Bazaar του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα το Πασχαλινό Bazaar, που διοργανώνει...

Άνοιξε τις πύλες της  η Αμερικανική Γωνιά Πειραιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά

Εγκαινιάστηκε ένας νέος πολυχώρος τεχνολογίας και πολιτισμού, σε συνεργασία του Δήμου Πειραιά...

Δρ.Γιάννης Πατηνιώτης: Πρόκληση της αναγνώρισης των Soft Skills!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΗΝΙΩΤΗΣ: “*Ηγετικές Ικανότητες: Η ικανότητα να καθοδηγείς και να εμπνέεις την...

ΡΟΔΟΝ ΤΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ(Πειραϊκή): Παρουσίαση της Ιστορίας του Χατζηκυριάκειου από τον Στέφανο Μίλεση

Σήμερα Κυριακή  21  Απριλίου   2024,  στις 6μμ στο πνευματικό Κέντρο του   Ιερού...