Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Home AGENDA Αισχύλεια 2023: Μαρία Φαραντούρη και Μανώλης Μητσιάς ανοίγουν το φεστιβάλ
AGENDAΕΛΛΑΔΑ

Αισχύλεια 2023: Μαρία Φαραντούρη και Μανώλης Μητσιάς ανοίγουν το φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Αισχύλεια και η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σας καλούν στην έναρξη του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2023 στον Αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας.

 

Κοιμήσου Περσεφόνη στην αγκαλιά της γης…», «στην Ελευσίνα μια φορά», για μία και μοναδική συναυλία, η Μαρία Φαραντούρη και ο Μανώλης Μητσιάς ενώνουν τις φωνές τους, στις 27 Αυγούστου, και μας θυμίζουν μερικά από τα αριστουργήματα του έντεχνου και του λαϊκού ελληνικού τραγουδιού των μεγάλων συνθετών και των μεγάλων ποιητών: των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μικρούτσικου, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Γκάτσου, Αναγνωστάκη και άλλων. Δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες, σταθεροί και συνεπείς στο ποιοτικό τραγούδι, εμφανίζονται σε έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους και ερμηνεύουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια πλαισιωμένοι από εξαίρετους μουσικούς.

Τους δύο σπουδαίους καλλιτέχνες προλογίζει το Μυστήριο 154 Live Music Acts, μία συναυλία μουσικής δωματίου με τον ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο Ελευσίνιο βιολονίστα Αιμίλιο Μπάρτζη και τη βραβευμένη σολίστ πιάνου Μαργαρίτας Κολάση, σε παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το κοινό που θα βρεθεί εκείνη τη βραδιά στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις ξεχωριστές ερμηνείες των δύο σολίστ σε ένα πρόγραμμα κλασικού ρεπερτορίου με έργα του J. Brahms και του L. V. Beethoven για βιολί και πιάνο.

Πηγή https://www.culturenow.gr/

Related Articles

Γινόμαστε η φωνή της γειτονιάς

Αγία Σοφία – Καμίνια, Παλιά Κοκκινιά – Μανιάτικα, Άγιος Δημήτριος – Απόλλωνας...

«Μια Πέμπτη, μια Σαρακοστή» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

«Μια Πέμπτη, μια Σαρακοστή» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς: Α. Την Πέμπτη...

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...