Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΟΛΠ Α.Ε.: Συμμετοχή στην έκθεση κρουαζιέρας SeaΤradeEurope στο Αμβούργο Μεγάλη αύξηση στα μεγέθη της κρουαζιέρας
ΝΑΥΤΙΛΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΟΛΠ Α.Ε.: Συμμετοχή στην έκθεση κρουαζιέρας SeaΤradeEurope στο Αμβούργο Μεγάλη αύξηση στα μεγέθη της κρουαζιέρας

Η ΟΛΠ Α.Ε. συμμετείχε με δικό της περίπτερο και προώθησε την ελληνική λιμενική βιομηχανία κρουαζιέρας στην ευρωπαϊκή έκθεση για την κρουαζιέρα “SeatradeEurope, Cruise&RiverCruiseConvention 2023”, η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε από τις 6 μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου στο Αμβούργο.

 

Η SeaTradeEurope είναι μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις στον τομέα της κρουαζιέρας και συγκεντρώνει διαχρονικά όλους τους ηγέτες του κλάδου, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις γύρω από την κρουαζιέρα με βάση την καινοτομία, την αριστεία και τη βιωσιμότητα στις σχετικές λιμενικές λειτουργίες.

 

Η ΟΛΠ Α.Ε. μέσω της συμμετοχής των έμπειρων στην κρουαζιέρα στελεχών της αλλά και με τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκεί -περίπτερο, ανέδειξε τις ανωτέρου επιπέδου λιμενικές υπηρεσίες κρουαζιέρας του λιμένος Πειραιά, μοιράστηκε την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει και έλαβε μέρος σε συζητήσεις για τα σημαντικά ζητήματα του κλάδου με γνώμονα τη σταθερή εξέλιξη των παρεχόμενων υπηρεσιών με σεβασμό στο περιβάλλον και μέριμνα για το μέλλον και τις επόμενες γενιές. Συγκεκριμένα, η εταιρεία παρουσίασε την πελατοκεντρική προσέγγιση και τις υπερσύγχρονες λύσεις τερματικού σταθμού κρουαζιέρας του λιμένος Πειραιά, οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών σε όλα τα επίπεδα, ανέδειξε τις βιώσιμες πρακτικές κρουαζιέρας που ήδη εφαρμόζονται και συμβάλλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και στον υπεύθυνο τουρισμό, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία και συστηματική επιδίωξη στρατηγικών και καινοτόμων συνεργασιών με κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας, ενώσεις και άλλους φορείς, καθώς και για τον κρίσιμο ρόλο του παγκοσμίου δικτύου κρουαζιέρας για τη διασύνδεση των γραμμών και τη διευκόλυνση των ταξιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Σημειώνεται ότι στις αρχές του έτους η ΟΛΠ Α.Ε είχε βραβευτεί από το Υπουργείο Τουρισμού, για τη μεγάλη συνεισφορά του λιμένα Πειραιά στον τουρισμό της χώρας μέσα από τις υψηλές επιδόσεις του στον τομέα της κρουαζιέρας.

 

Ο Πειραιάς στη βάση της παραπάνω εφαρμοζόμενης στρατηγικής βρίσκεται πλέον ανάμεσα στα κορυφαία λιμάνια κρουαζιέρας στη Μεσόγειο. Τονίζεται δε ότι την περίοδοΙανουάριος – Αύγουστος του 2023 σημειώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά 85% αύξηση στο σύνολο των επιβατών κρουαζιέρας σε σχέση με το έτος 2022, 928.357 επιβάτες έναντι 500.905 με το 78% των πλοίων και το 55% των επιβατών να αποτελούν πλοία και επιβάτεςhomeporting, δηλαδή πλοία τα οποία εκκινούν την κρουαζιέρα από το λιμάνι του Πειραιά, με τις αφίξεις να φθάνουν τις 478 το 2023 έναντι 419 το 2023, αύξηση της τάξεως του 14%.

 

Η διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. συνεχίζει να εφαρμόζει πιστά τη στρατηγική και τον σχεδιασμό για το λιμάνι του Πειραιά,παραμένοντας προσηλωμένη στο όραμά της και ευρισκόμενη στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και της βιωσιμότητας για την κρουαζιέρα, συμβάλλοντας έτσι και στην εθνική τουριστική βιομηχανία.

Related Articles

Έκδοση Κανονισμού Αρχών και Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.)

Έκδοση Κανονισμού Αρχών και Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) Ανακοινώνεται ότι,...

Γιάννης Παππάς : «Οι ευρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Συνέντευξη του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά στην εφημερίδα “Απογευματινή”...

ΟΛΠ Α.Ε.:  Παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων έτους 2023 στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Σε νέα υψηλά έσοδα και κέρδη–Αύξηση στο προτεινόμενο μέρισμα κατά 29% (€1,34...

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το προτεινόμενο Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών  καταστημάτων στον Πειραιά, που θα...