Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Home Uncategorized Νίκος Χαρδαλιάς: Η καθημερινότητα και η ασφάλεια του πολίτη τα δύο μεγάλα μας στοιχήματα
Uncategorized

Νίκος Χαρδαλιάς: Η καθημερινότητα και η ασφάλεια του πολίτη τα δύο μεγάλα μας στοιχήματα

«Δύο είναι τα μεγάλα μας στοιχήματα: Η καθημερινότητα και η ασφάλεια του πολίτη. Και θα τα κερδίσουμε», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.  

 

Αναφερόμενος στα προβλήματα της καθημερινότητας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αττικής, ο κ. Χαρδαλιάς δεσμεύεται, εφόσον εκλεγεί, να έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών μέσα στα τρία πρώτα χρόνια της θητείας του. «Θα υπάρξει για το σκοπό αυτό ένα συνολικό, σχέδιο, με σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης. Θα δοθεί έμφαση  στην ανακύκλωση, που σήμερα είναι μόλις στο 23,1%, και τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, ενώ θα δρομολογηθούν άμεσα σημαντικές επενδύσεις στην κατασκευή και λειτουργία σύγχρονων μονάδων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Σε ερώτηση για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση του Λεκανοπεδίου Αττικής, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει ότι τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα στην Πολιτική Προστασία, όμως «η κλιματική κρίση  τρέχει με ρυθμούς που επιβάλλουν να επιταχύνουμε το βηματισμό μας» και χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη συνένωσης δυνάμεων Κράτους, Αυτοδιοίκησης και κοινωνίας για την πρόληψη, την αποτροπή και την αντιμετώπιση των συνεπειών των ακραίων καιρικών φαινομένων. Προαναγγέλλει τη λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου και επαρκώς στελεχωμένου Περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας και δηλώνει πως «θα εξασφαλίσουμε την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού  και θα δώσουμε έμφαση από τη πρώτη στιγμή της θητείας μας στην ολοκλήρωση δρομολογημένων και το ξεκίνημα νέων  έργων, άμεσης και μακρόπνοης αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας».

 

Στα ζητήματα της βελτίωσης της καθημερινότητας και της ασφάλειας των κατοίκων της Αττικής, τα οποία ορίζει ως τα μεγάλα στοιχήματα, ο κ. Χαρδαλιάς  υπογραμμίζει επίσης ότι «θα συνεργαστούμε με τους Δημάρχους και θα αλλάξουμε ταχύτητα, συγκροτώντας ένα Παρατηρητήριο, που θα υπάγεται απευθείας στον Περιφερειάρχη και θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση, την εξέλιξη των έργων και των δράσεων που μπαίνουν σε εφαρμογή», ενώ ταυτόχρονα θεωρεί κομβικό το ζήτημα των συναρμοδιοτήτων σε κρίσιμους τομείς. «Θα διεκδικήσουμε και θα πετύχουμε άρση των αλληλοεπικαλύψεων και των συναρμοδιοτήτων, έτσι ώστε ένας και μόνο να είναι υπεύθυνος για κάθε ζήτημα», ξεκαθαρίζει.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, εδώ: https://attikimprosta.gr/nikos-chardalias-stin-efimerida-parapolitika-i-kathimerinotita-kai-i-asfaleia-tou-politi-ta-dyo-megala-mas-stoichimata/

 

Related Articles

TURBOMED SA is exhibiting at the 3rd Hamburg Maritime Forum

Turbomed SA TURBOMED SA is exhibiting at the 3rd Hamburg Maritime Forum,...

Drydel Shipping (Κώστας Δελαπόρτας): Ναυπηγεί δέκα πλοία

Η εταιρεία bulker Drydel Shipping, του Κώστα Δελαπόρτα, υπέγραψε την πρώτη της νέα...

6th Annual Capital Link Singapore Maritime Forum

Leading Voices on Energy Transition, Fleet Optimization, & Human Factor – 6th...

Πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση στη Σαντορίνη με πρωτοβουλία της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων &...