Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Φόρουμ: Οι τρεις νικητές του διαγωνισμού Future Maritime Leaders 2023
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Φόρουμ: Οι τρεις νικητές του διαγωνισμού Future Maritime Leaders 2023

Το Future Maritime Leaders είναι ένας διεθνής ετήσιος διαγωνισμός έκθεσης, ο οποίος από το 2018 φιλοδοξεί να εμπνεύσει τη νέα γενιά ηγετών προς πιο πράσινη, αλληλέγγυα και βιώσιμη ναυτική βιομηχανία.

Τους τρεις νικητές του διαγωνισμού Future Maritime Leaders 2023, οι οποίοι έχουν επιδείξει εξαιρετική αφοσίωση, καινοτόμο σκέψη και πάθος για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της ναυτιλιακής βιομηχανίας ανακοίνωσε σήμερα το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Φόρουμ (Global Maritime Forum).

 

Το Future Maritime Leaders είναι ένας διεθνής ετήσιος διαγωνισμός έκθεσης, ο οποίος από το 2018 φιλοδοξεί να εμπνεύσει τη νέα γενιά ηγετών προς πιο πράσινη, αλληλέγγυα και βιώσιμη ναυτική βιομηχανία. Είναι ένας ανοικτός διαγωνισμός, που απευθύνεται σε φοιτητές & επαγγελματίες 18-30 ετών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι καλούνται να γράψουν ως 1000 λέξεις με προτάσεις τους για τον κλάδο της ναυτιλίας.

«Τι σημαίνει για εσάς η μετάβαση χωρίς αποκλεισμούς σε μια βιώσιμη ναυτιλία – και ποιες είναι οι προτάσεις σας προς τους ηγέτες της ναυτικής βιομηχανίας και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί για τις μελλοντικές γενιές;» ήταν το ερώτημα στο οποίο κλήθηκαν να τοποθετηθούν οι συμμετέχοντες φέτος.

Η συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό ήταν αξιοσημείωτη, καθώς υποβλήθηκαν 112 δοκίμια από περισσότερες από 35 χώρες, με προτάσεις και δημιουργικές λύσεις που στόχο έχουν να οδηγήσουν σε μια πιο βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ναυτική βιομηχανία.

Οι τρεις νικητές που ανέδειξε η διεθνής κριτική επιτροπή είναι:

  • Saki Inoue (Ιαπωνία): Φοιτήτρια, Τμήμα Ωκεανολογίας, Πανεπιστήμιο Kobe

Το δοκίμιό της: «Γιατί είσαι η καρδιά της οικολογικής επανάστασης, όχι μόνο μέρος της».

  • Shareefa Jewan (Μαυριτανία): Senior Business Consultant, Ernst & Young.

Το δοκίμιό της: “Όλα τα χέρια στο κατάστρωμα: Ανάδειξη της γυναικείας συμπερίληψης για μια βιώσιμη ναυτική βιομηχανία».

  • Vladimir Zorić, (Μαυροβούνιο): Διευθύντρια Προσωπικού του Στόλου της MOL Tankship Management.

Το δοκίμιό του: “Οδηγώντας τα Κύματα της Αλλαγής: Η Οικονομική Υπόσχεση του Πράσινου Μέλλοντος στη Ναυτιλία».

Οι τρεις ταλαντούχοι νικητές θα παραβρεθούν στην Αθήνα στις 18 Οκτωβρίου, για να βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Global Maritime Annual Summit 2023. Πρόκειται για το ετήσιο συνέδριο, στο οποίο φέτος γίνεται στην Ελλάδα και θα συμμετέχουν περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη του διεθνούς ναυτιλιακού κλάδου, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ιδέες και το όραμά τους με μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του χώρου από όλο τον κόσμο.

«Το μέλλον της ναυτιλίας εξαρτάται από την ευελιξία και από την προτεραιότητα που θα δώσει ο κλάδος στη βιωσιμότητα. Ο πέμπτος διαγωνισμός Future Maritime Leaders προσφέρει ένα εξαιρετικό πεδίο διαλόγου στους μελλοντικούς ηγέτες, για να μοιραστούν τις ιδέες τους προς ένα βιώσιμο ναυτιλιακό μέλλον, χωρίς αποκλεισμούς», δήλωσε η Christine Loh, Διευθύντρια Στρατηγικής Ανάπτυξης του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Hong Kong University of Science and Technology και Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού. «Το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας πρέπει να περιλαμβάνει την περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα και τη χρήση της τεχνολογίας για την επίτευξη των στόχων του μηδενισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσκαλέσουμε τους νικητές να παρευρεθούν στην ετήσια σύνοδο κορυφής του Global Maritime Forum 2023 στην Αθήνα, όπου θα μοιραστούν τις ιδέες τους με ηγέτες του κλάδου».

Εκτός από τον διαγωνισμό Future Maritime Leaders, το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Φόρουμ (Global Maritime Forum) φιλοξένησε ένα εργαστήριο για τους 20 κορυφαίους συγγραφείς δοκιμίων στα μέσα Σεπτεμβρίου. Σκοπός ήταν να ακουστούν οι διαφορετικές προσεγγίσεις των νέων ηγετών για το θέμα της μετάβασης χωρίς αποκλεισμούς και να καταγραφούν τα βήματα που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου αυτού. Υπό την καθοδήγηση της ομάδας του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Φόρουμ, οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα συγγράψουν τη διακήρυξη στόχων (Ambition Statement), την οποία οι τρεις νικητές θα παρουσιάσουν σε συνέντευξη Τύπου που θα λάβει χώρα στο Ετήσιο Συνέδριο στην Αθήνα, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 9:15-10:00πμ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μπορείτε να βρείτε τα φετινά δοκίμια των φετινών νικητών εδώ.

Πηγή https://www.naftemporiki.gr/

Related Articles

«Σταύρος Νιάρχος»: Σε πλήρη επαναλειτουργία η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή της χώρας

Μετά από 13 χρόνια η δεξαμενή Νο 3 (AFRAMAX), η μεγαλύτερη πλωτή...

Χρήστος Στυλιανίδης: «Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας στο ΥΝΑΝΠ πρώτη προτεραιότητα»

Η ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στο σεμινάριο...

Ανανέωση Θητείας Εκπροσώπου Ελλάδος στο Θεσμό “IMO Goodwill Maritime Ambassador”

Στο πλαίσιο του θεσμού του «Ναυτιλιακού Πρεσβευτή» (ΙΜΟ Goodwill Maritime ν Ambassador)...

Ενίσχυση των δεσμών της HELMEPA με την Αμερικανική Ακτοφυλακή και ναυτιλιακούς ηγέτες στην WashingtonDC

Η πολυπληθέστερη αντιπροσωπεία μελών της HELMEPAπου ταξίδεψε στις ΗΠΑ συμμετείχε σε μια...