ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Bαφειάς: Παρέλαβε νέοτευκτο LPG και έφθασε τα 80 πλοία

 

O όμιλος ναυπηγεί άλλα δύo υγραεριοφόρα στην Ιαπωνία

Με νεότευκτα πλοία συνεχίζει να ενισχύει τον στόλο του ο Όμιλος Βαφειά. Πιο συγκεκριμένα, παρέλαβε το πλοίο μεταφοράς υγραερίου-LPG «TEXIANA» 5.000 κυβικών μέτρων-fully pressurized/VCM carrier  από  τα ναυπηγεία MURAKAMI της Ιαπωνίας. Την ονοματοδοσία έκανε  ο πρέσβης της Iαπωνίας στην Ελλάδα  Yasuhiro Shimizu.

Το πλοίο είναι υπό σημαία  Marshall Islands και παρακολουθείτε από τον ιαπωνικό νηογνώμονα  ΝΚ.  Δεν είναι σε μακροχρόνια ναύλωση αλλά θα  δραστηριοποιείται  στην spot  αγορά της Άπω Ανατολής κυρίως με φορτία βουτανίου, προπανίου  και  VCM

 

Το πλοίο φέρει πολλά επιπλέον τεχνικά χαρακτηριστικά που το κάνουν πιο  ελκυστικό στις πετρελαϊκές εταιρείες και ειδικά πληροί όλα   τα κριτήρια της EXXON και της DOW chemical.

Μετά την νέα αυτή προσθήκη  ο Όμιλος διαχειρίζεται 80 πλοία όλων των τύπων (υγραιεροφορα, δεξαμενόπλοια αργού αλλά και καθαρών προϊόντων και φορτηγά πλοία)

O όμιλος ναυπηγεί  άλλα δύο  υγραεριοφόρα  «pressurized type» και «ice class» (7.500 και 11.000 κυβικών μέτρων) στην Ιαπωνία σε άλλες γιάρδες  με παράδοση τον Αύγουστο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021.

πηγή: New money.gr  Μηνάς Τσαμόπουλος

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top