NEWS

CLIA:οι κρουαζιέρες σήμερα είναι οι ασφαλέστερες που υπήρξαν ποτέ.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι το 2020 δεν έχει αποδειχθεί ακριβώς όπως σχεδίασε κανένας.

Καθώς συνεχίζουμε να μαθαίνουμε πώς να πλοηγηθούμε σε αυτό το πρωτοφανές έτος, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναγκάζονται να ακυρώσουν τα προηγούμενα σχέδια διακοπών τους. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ίσως  να χρειαστεί να παραλείψετε μια εβδομάδα στην παραλία ή να αναβάλλετε ένα πολυαναμενόμενο ταξίδι στα βουνά.

Καθώς αναδιατάσσετε το πρόγραμμά σας, έχετε σκεφτεί να κάνετε κράτηση για κρουαζιέρα;

Εάν πιστεύετε σε όλα όσα προσφέρει τα μέσα, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί θα κάνατε το φρύδι σας σε αυτήν την ερώτηση. «Περιμένετε», μπορείτε να ρωτήσετε, «Είναι τα κρουαζιερόπλοια καθαρά; Δεν επιπλέουν πιάτα Petri, γεμάτα μικρόβια και βακτήρια σε κάθε γωνιά; “

Όχι δύσκολα. Σήμερα, τραβάμε πίσω την κουρτίνα και ρίχνουμε φως σε αυτήν την κοινή παρανόηση. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε γιατί είστε πιθανότατα πιο ασφαλείς στα πλοία μας από ό, τι σε πολλά μέρη της ξηράς και γιατί είναι ώρα να ρίξετε τις προκαταλήψεις σας για το πώς μπορεί να μοιάζει μια εμπειρία κρουαζιέρας.

1. Υγιεινή που ρυθμίζεται από τη βιομηχανία

Σε οποιαδήποτε δεδομένη γραμμή κρουαζιέρας, οι ομάδες καθαριότητας και συντήρησης δεν περνούν απλώς τις μισές καρδιές όταν ξεκινούν να καθαρίσουν. Αντίθετα, ακολουθούν αυστηρές βιομηχανικές οδηγίες που καθορίζονται για να διασφαλίσουν ότι κάθε πλοίο είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρό και υγιεινό. 

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έχουν καθιερώσει ένα αυστηρό  πρόγραμμα υγιεινής σκαφών  για να αποτρέψουν την εισαγωγή, τη μετάδοση και τη συνολική εξάπλωση ασθενειών σε κρουαζιερόπλοια, ειδικά εκείνες που επηρεάζουν τα γαστρεντερικά συστήματα των επιβατών.

Αυτό το γράφημα  εξηγεί κάθε μία από τις οκτώ περιοχές που επιθεωρεί το VSP σε κάθε κρουαζιερόπλοιο. Αυτή η διαδικασία επιθεώρησης περιλαμβάνει διεξοδικές και επίπονες διαδικασίες που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ασφάλειας και προστασίας κάθε ενός από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία:

 • Ιατρικά κέντρα κρουαζιερόπλοιων
 • Φορητά συστήματα νερού
 • Μαγειρεία και τραπεζαρίες
 • Πισίνες και υδρομασάζ
 • Διαδικασίες καθαρισμού
 • Διαχείριση παρασίτων και εντόμων
 • Κέντρα δραστηριότητας παιδιών
 • Θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός (HVAC)

Ανά πάσα στιγμή, τόσο οι τρέχοντες όσο και οι μελλοντικοί επιβάτες μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο του CDC για να μάθουν την απόδοση της συγκεκριμένης κρουαζιέρας τους σε όλες τις επιθεωρήσεις VSP. Αυτός ο ιστότοπος παραθέτει επίσης τις διορθωτικές ενέργειες που λαμβάνονται για την επίλυση τυχόν προβλημάτων που ανακαλύφθηκαν κατά τη διαδικασία επιθεώρησης. Χρησιμοποιώντας την ίδια πύλη αναζήτησης, οι χρήστες μπορούν επίσης να βρουν πλοία που πρόσφατα σημείωσαν  τέλεια 100  κατά την επιθεώρησή τους!

Ενώ το CDC έχει επιθεωρήσει περισσότερα από 200 ενεργά κρουαζιερόπλοια, τα περισσότερα λαμβάνουν βαθμολογία  σχεδόν 90  στην κλίμακα 100 πόντων. Εάν ένα κρουαζιερόπλοιο δεν κάνει βαθμολογία που περνά, δεν μπορεί να πλεύσει έως ότου διορθώσει τα ζητήματα που σημειώθηκαν. Όλες οι γραμμές κρουαζιέρας υπόκεινται σε δύο αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις CDC ετησίως.

2. Παραπληροφόρηση στα ΜΜΕ

Ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι πιθανό να ανησυχείτε λίγο για την επιβίβαση σε κρουαζιερόπλοιο; Όπου κι αν κοιτάξετε, φαίνεται ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης απεικονίζουν αυτόν τον τρόπο ταξιδιού ως εξαιρετικά μη ασφαλή, επισημαίνοντας περιπτώσεις οξείας νόσου του γαστρεντερικού συστήματος (νοροϊοί) που έχουν βρεθεί στο πλοίο.

Κάθε φορά που μεταφέρετε όσους επιβάτες μπορεί να κρατήσει ένα κρουαζιερόπλοιο, η ευκαιρία σας για επαφή και διασταυρούμενη μόλυνση αυξάνεται φυσικά. Ωστόσο, το ίδιο το CDC αποκαλύπτει ότι οι ασθένειες του γαστρεντερικού συστήματος είναι στην πραγματικότητα  σχετικά σπάνιες  σε κρουαζιέρες. 

Ο οργανισμός εξέτασε πρόσφατα τα δεδομένα που εκτείνονταν από το 2008 και το 2014. Κατά τη διάρκεια αυτού του εξαετούς χρονικού πλαισίου, 74 εκατομμύρια επιβάτες έπλεαν σε κρουαζιερόπλοια που καλύπτονται από τη δικαιοδοσία του VSP.

Από αυτόν τον αριθμό, μόνο 129.678 επιβάτες ανέπτυξαν αυτό που το πρόγραμμα ορίζει ως οξεία ασθένεια ΓΕ. Επιπλέον, μόνο μία στις 10 από αυτές τις ασθένειες συσχετίστηκε με μια πιο διαδεδομένη εστία νοροϊού. Επιπλέον, μια άλλη έκθεση αποκαλύπτει ότι ενώ υπήρχαν 31 εκατομμύρια άνθρωποι  που έκαναν  διακοπές σε κρουαζιερόπλοια πέρυσι, υπήρχαν μόνο 1.038 αναφερόμενες περιπτώσεις νοροϊού. Αυτό ισούται με 0,003 τοις εκατό.

Ωστόσο, το κανάλι ειδήσεών σας μπορεί να φαίνεται ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι πολύ πιο συχνές.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι υπάλληλοι υγείας υποχρεούνται νομικά να παρακολουθούν τυχόν ασθένειες που εμφανίζονται σε ένα κρουαζιερόπλοιο. Ως εκ τούτου, τα κρούσματα εντοπίζονται και αναφέρονται συχνότερα στη θάλασσα παρά στην ξηρά. 

3. Υπερ-επαγρυπνοί επιβάτες

Με τόσες πολλές ψευδείς συνομιλίες σχετικά με τα κρουαζιερόπλοια να είναι αληθινά υπόβαθρα ασθενειών, δεν είναι περίεργο γιατί οι επιβάτες θέλουν να προστατεύονται όσο το δυνατόν περισσότερο όταν ταξιδεύουν σε ένα.

Στην πραγματικότητα, πολλοί από αυτούς σκουπίζουν αμέσως κάθε πιθανή επιφάνεια μόλις μπουν στην καμπίνα τους ως προκαταρκτικό μέτρο. Χρησιμοποιώντας τυποποιημένα μαντηλάκια υγιεινής, φροντίζουν να χτυπήσουν τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες περιοχές ιδιαίτερα σκληρά, όπως πόμολα, διακόπτες φωτός, βρύσες μπάνιου και τηλέφωνα. 

Εάν υπάρχει ένα πλεονέκτημα που βγαίνει από την αρνητική απεικόνιση των σύγχρονων γραμμών κρουαζιέρας των μέσων ενημέρωσης, είναι ότι οι αναφορές οδήγησαν τους επιβάτες να γίνουν ακόμη πιο προσεκτικοί σχετικά με την προσωπική τους καθαριότητα και υγιεινή από ποτέ. Ορισμένα μέλη του προσωπικού αναφέρουν ακόμη και  ότι παρατηρούν  επιβάτες που τοποθετούν το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής τους μέσα σε μια πλαστική τσάντα με φερμουάρ!

Ωστόσο, ενώ εκτιμάται, αυτά τα μήκη δεν είναι ακριβώς απαραίτητα. Οι υπεύθυνοι δωματίων σε κάθε γραμμή κρουαζιέρας είναι υπεύθυνοι για την απολύμανση των χώρων υψηλής αφής  σε κάθε καμπίνα  κάθε μέρα. Επιπλέον, καθαρίζουν χώρους κοινής χρήσης, όπως εστιατόρια και μπαρ, πολλές φορές την ημέρα.

Τα ίδια μέλη του προσωπικού σημειώνουν ότι το μπάνιο στην καμπίνα ενός κρουαζιερόπλοιου έχει περίπου 400 φορές λιγότερα βακτήρια από ό, τι θα βρείτε στο γραφείο σας στην εργασία! Γιατί; Καθαρίζονται σε εξαιρετικό επίπεδο που δεν μπορούν να διατηρήσουν οι περισσότερες επιχειρήσεις γης.

4. Άφθονος χώρος για να εξαπλωθεί

Αυτές οι εικόνες ανθρώπων συσσωρεύτηκαν μαζί σε μάζες σε ένα πλοίο, φαινομενικά άθλια και ανίκανα να κινηθούν περισσότερο από λίγα πόδια; Είναι απλώς αναληθές.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι τα κρουαζιερόπλοια είναι τεράστια πλοία. Είτε κάνετε κράτηση για μια απόδραση σε ένα μικρό, μεσαίο ή μεγάλο σκάφος, θα έχετε περισσότερο από αρκετό χώρο για να απλώσετε. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να συμμορφωθείτε με τις πρόσφατες οδηγίες που απαιτούν από εσάς να διατηρήσετε προσωπικό χώρο έξι μέτρων. 

Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της  εξάπλωσης του κοροναϊού , καθώς και άλλων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των νοροϊών. Με αυτόν τον τρόπο, οι κρουαζιέρες έχουν αξιοσημείωτο όφελος από άλλους τύπους εμπειριών διακοπών, καθώς κανένα ξενοδοχείο, εστιατόριο ή νυχτερινό κέντρο διασκέδασης δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για το ίδιο τετραγωνικό μήκος σε πόδηα.

Το καλύτερο κομμάτι? Όταν κάνετε κράτηση για κρουαζιέρα, υπάρχουν επίσης πολλές ευκαιρίες για να διασκεδάσετε σε εξωτερικούς χώρους, όπου οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι ο κίνδυνος μετάδοσης ιών  είναι χαμηλότερος  λόγω του καθαρού αέρα και της ευκαιρίας να τηρήσετε αυτόν τον κανόνα των έξι ποδιών. Είτε χαλαρώνετε δίπλα στην πισίνα, ρίχνετε μια νεροτσουλήθρα ή απλώς απολαμβάνετε τη θέα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κάνετε το ρόλο σας για να παραμείνετε ασφαλείς.

5. Καινοτόμες και προηγμένες λύσεις καθαρισμού

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές για την κράτηση μιας κρουαζιέρας; Σε απάντηση στην πρόσφατη πανδημία, τα μέλη του προσωπικού αγκαλιάζουν προϊόντα καθαρισμού και προσεγγίσεις που είναι πιο καινοτόμες και αποτελεσματικές από ποτέ.

Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση ορισμένων από τα βαρύτερα απολυμαντικά της βιομηχανίας, τα οποία χρησιμοποιούν επίσης κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες για την απολύμανση επιφανειών καμπίνας και κοινών περιοχών επαφής, όπως ζώνες ασφαλείας και τραπέζια δίσκων.

Η διαδικασία απολύμανσης κρουαζιερόπλοιων ήταν πάντα έντονη και λεπτομερής, αλλά τα πρόσφατα γεγονότα το έκαναν ακόμη περισσότερο. Για παράδειγμα, πάρτε την κρουαζιέρα Carnival. Αυτός ο βιομηχανικός γίγαντας ψεκάζει τα πλοία του (και όλα τα πλοία που εμπίπτουν στην ομπρέλα της μάρκας) με μια ειδική λύση καθαρισμού που  ονομάζεται Virox  για να διατηρεί τους επιβάτες ασφαλείς και προστατευμένους.

Οι εκπρόσωποι εξηγούν ότι το Virox έχει σχεδιαστεί για να σκοτώνει τον κοραναϊό σε 30 δευτερόλεπτα μόνο όταν εφαρμόζεται σε σκληρές επιφάνειες. Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τις ήδη καθιερωμένες διαδικασίες καθαρισμού της γραμμής, παρέχει μια ισχυρή, διττή προσέγγιση που αφήνει λίγο πίσω.

6. Εκπαιδευμένα μέλη του πληρώματος

Τα προϊόντα καθαρισμού βιομηχανικής αντοχής αποτελούν μόνο μέρος της εξίσωσης. Είναι αποτελεσματικά μόνο εάν τα άτομα που τα χρησιμοποιούν και τα εφαρμόζουν είναι εκπαιδευμένα και καταρτισμένα. Αυτή είναι μια άλλη περιοχή στην οποία οι γραμμές κρουαζιέρας πηγαίνουν πάνω και πέρα. 

Όχι μόνο τα μέλη του προσωπικού των κρουαζιερόπλοιων εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες, αλλά είναι επίσης καλά εξοικειωμένοι με τις συγκεκριμένες πολιτικές δημόσιας υγείας του πλοίου τους. Εκτός από την αρχική εκπαίδευση που λαμβάνουν όταν συμμετέχουν για πρώτη φορά, παρακολουθούν επίσης τακτικές προπονητικές επαναληπτικές προπονήσεις για να βεβαιωθούν ότι είναι ενημερωμένοι σχετικά με τις τελευταίες διαδικασίες υγείας και ευεξίας. 

Με αυτόν τον τρόπο, είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά είναι επίσης ειδικοί προσανατολισμένοι στην καθημερινή συντήρηση, αποχέτευση και συντήρηση. 

Εκτός από το πολύτιμο πλήρωμα καθαρισμού, είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι κάθε κρουαζιερόπλοιο πρέπει να διαθέτει άδεια γιατρούς και εγγεγραμμένες νοσοκόμες διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή. Αυτά τα μέλη του κλινικού προσωπικού εκπαιδεύονται σε κάθε πτυχή της υγείας και της ευεξίας και μπορούν να βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι οι ασθενείς αισθάνονται το καλύτερο.

7. Προηγμένες τεχνικές διαλογής ασθενών

Ο έλεγχος της ασθένειας έχει γίνει κάπως λέξη-κλειδί τώρα που ο coronavirus ανάγκασε σχεδόν κάθε σχολείο και επιχείρηση που αντιμετωπίζει το κοινό να επιβάλει ελέγχους θερμοκρασίας.

Ωστόσο, αυτό είναι ένα βήμα που η βιομηχανία κρουαζιέρας έκανε πάντα για χρόνια. Οι προληπτικοί έλεγχοι για την υγεία υπήρξαν από καιρό ένα ουσιαστικό και αναμενόμενο μέρος της διαδικασίας κρουαζιέρας. Αυτές οι οθόνες βοηθούν στον εντοπισμό εάν τυχόν επιβάτες ή μέλη του πληρώματος ενδέχεται να είναι άρρωστοι πριν από την επιβίβαση. 

Στο παρελθόν, αυτό επιτεύχθηκε συνήθως μέσω ερωτηματολογίου, αν και αναμένεται ότι οι πιο πρόσφατες τεχνικές θα περιλαμβάνουν μεγαλύτερο αριθμό βημάτων. Εκτός από την εξήγηση εάν εσείς ή ο ταξιδιωτικός σας σύντροφος είχατε πρόσφατα συμπτώματα ασθένειας, μπορείτε επίσης να περιμένετε ελέγχους θερμοκρασίας επί του σκάφους και άλλα προηγμένα βήματα σχετικά με την επιβίβαση και την αποβίβαση.

Μερικές από τις διαδικασίες που  έχουν ήδη καθοριστεί  από ορισμένες γραμμές περιλαμβάνουν:

 • Έλεγχος χωρητικότητας (π.χ. κλείσιμο ή περιορισμός ορισμένων καταστρώματα καμπίνας)
 • Απαίτηση από τα μέλη του προσωπικού να φορούν μάσκες
 • Επιβολή κοινωνικής απόστασης
 • Απολύμανση αποσκευών επιβατών
 • Online check-in

8. Ελάχιστος κίνδυνος διασποράς

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ιατρών Έκτακτης Ανάγκης (ACEP), κάθε κρουαζιερόπλοιο πρέπει να έχει το χώρο και την ικανότητα να απομονώνει τους επιβάτες που αποφασίζει να προσβληθεί από μεταδοτική ασθένεια. Αυτό γίνεται για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος προσβολής από την ασθένεια για άλλους που βρίσκονται επί του σκάφους.

Καταλαβαίνοντας αυτό, γίνεται πιο εμφανές πόσο ασαφής είναι η απεικόνιση των κύριων μέσων ενημέρωσης σχετικά με τα κρούσματα νόσου με επίκεντρο την κρουαζιέρα.

Μόλις κάποιος δείξει σημάδια ασθένειας, έχει πρόσβαση σε άμεση, κορυφαία φροντίδα. Όλα τα κρουαζιερόπλοια πρέπει να διαθέτουν αίθουσα εξέτασης, καθώς και αίθουσα εντατικής θεραπείας. Πρέπει επίσης να διαθέτουν εξοπλισμό και διαδικασίες για την επεξεργασία εργαστηρίων, τη χορήγηση φαρμάκων και να παρακολουθούν στενά τα ζωτικά σημεία του ασθενούς. 

9. Ασφαλέστερο από ποτέ

Παρά τα όσα μπορεί να ακούσετε ή να διαβάσετε, οι κρουαζιέρες σήμερα είναι οι ασφαλέστερες που υπήρξαν ποτέ.

Όπως αναφέρθηκε από την παγκόσμια χωρητικότητα κρουαζιερόπλοιων Cruise Lines International Association (CLIA), αυξήθηκε  σχεδόν κατά 70%  μεταξύ του 2009 και του 2019. Ωστόσο, ο αριθμός των επαγγελματικών συμβάντων μειώθηκε σημαντικά κατά περισσότερο από 40%.

Ενώ αυτό αναφέρεται στην ασφάλεια περισσότερο από την υγιεινή, αποκαλύπτει τα πρότυπα στα οποία οι γραμμές κρουαζιέρας κρατούν τον εαυτό τους και τα μέλη της ομάδας τους. Όλα τα μέλη του πληρώματος, ανεξάρτητα από τον ειδικό τίτλο εργασίας τους, πρέπει να λάβουν εκπαίδευση σχετικά με τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης και εκκένωσης, καθώς και μεθόδους πρόληψης πυρκαγιάς και άλλα. 

10. Φροντίδα εστιασμένη στον πελάτη

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο οι άπληστοι κρουαζιέρες  δεν μπορούν να περιμένουν  να επιστρέψουν στα αγαπημένα τους σκάφη. Η εξυπηρέτηση πελατών που παρέχουν τα περισσότερα πλοία δεν υστερεί σε καμία. Αυτό ισχύει αν είναι η πρώτη σας φορά σε μια κρουαζιέρα ή στην 50ή σας. 

Ενώ οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις γραμμές κρουαζιέρας μπορεί να είναι κατάφωρα παραπλανητικές, έχουν ωθήσει τα μέλη του πληρώματος να επικεντρωθούν ακόμη περισσότερο στην ικανοποίηση των πελατών για να εξαλείψουν τυχόν ανησυχίες και να ανακουφίσουν τις ανησυχίες σχετικά με αυτήν τη μορφή διακοπών.

Η κατώτατη γραμμή? Βρίσκονται στο A-game τους και δεν παίρνουν καμία πιθανότητα. Από τις λύσεις καθαρισμού που χρησιμοποιούν έως τα πρωτόκολλα που διατηρούν, καλύπτουν κάθε τετραγωνική ίντσα με φροντίδα.

Τα πλωτά πιάτα Petri είναι ένας μύθος

Εάν πιστεύετε ότι ακούτε όλα για τα κρουαζιερόπλοια, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί πιστεύετε ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από πιάτα Petri για βακτήρια και μόλυνση.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top