ΝΑΥΤΙΛΙΑ

MOORE GREECE-Διαχρονικές αξίες μέσα από θαλασσινούς αγώνες

 

Αλληλεγγύη έργο της Αιμιλίας Κωνσταντίνου

 

Από τον Κώστα Κωνσταντίνου Διευθύνων Σύμβουλο της Moore  Greece:

«Εξαιρετική απεικόνιση μίας από τις Αξίες που χαρακτήρισαν την Επανάσταση του ’21 από την Αιμιλία  Κωνσταντίνου.Το κείμενο από την συνεργάτιδά μας  την Μάγια Χαραλαμποπούλου,  με συγκινεί πολύ γιατί ρίχνει φως σε μια άγνωστη πλευρά της Ιστορίας – την συνεισφορά και θυσίες του Κυπριακού Ελληνισμού στον Αγώνα.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα με Κυπριακή καταγωγή είχα πάντα να απαντήσω στους μεν και στους δε για το “ποιος είμαι” ή να αντιμετωπίσω το “Καλαμαράς” στην Κύπρο και το “Κύπριος (αλλά με την έννοια του όχι Έλληνα και όχι με την έννοια του “Κρητικού”) στην Ελλάδα.

Ελπίζω ότι αυτό το κείμενο να βοηθήσει να ξεκαθαρίσει το ομολογούμενος θολό τοπίο που έχουν, ειδικά οι νέοι και στην Ελλάδα και στην Κύπρο και να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι είμαστε όλοι Έλληνες που βαδίσαμε σαν Έθνος στα ίδια μονοπάτια με κοινή Ιστορία και κοινούς αγώνες.»

Ο θαυμασμός που τρέφει η Ευρώπη προς τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό δικαιολογεί, κατά κάποιον τρόπο, τις εγκάρδιες εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους «απογόνους του Σωκράτη». Για ορισμένους οι «εξεγερμένοι Έλληνες» αποτελούν ένα χρόνια καταπιεζόμενο έθνος, ενώ για κάποιους άλλους αρκεί η θρησκευτική διάσταση της εμπόλεμης αναμέτρησης, για να ταχθούν υπέρ των ομόδοξων χριστιανών. Η αλληλεγγύη της Ευρώπης, ενίοτε προσλαμβάνει ιδεολογικά χαρακτηριστικά και άλλοτε περιορίζεται σε εκφράσεις πολιτικής και θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

Διαβάστε περισσότερα για το πώς αναδεικνύεται η Αλληλεγγύη μέσα από τους θαλασσινούς αγώνες: https://bit.ly/3vxv5ys

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top